Ananasais įdaryta vištos krūtinėlė

Prie šito nagų neprikišau - gavau vakarienei nuo A iki Z. Ir buvo labai skanu, net netikėjau, kad manasis gali taip pagaminti :) Tikrai verta išmėginti ;)

Reikės:
2 vištų filė
50 g. graikinių riešutų
kiaušinis
2 šaukštai krakmolo
2 šaukštai sviesto
druskos
pipirų
ĮDARUI:
80g. konservuotų ananasų
2-3 petražolių šakelės
2 česnakų skiltelės
PADAŽUI:
konservuotų anasų sirupo
100 ml. baltojo sauso vyno
šaukštelis krakmolo

Vištienos krūtinėlėse padayti gilias įpjovas. Įtrinti druska ir pipirais. Susmulkinti petražoles, česnakus ir nusunktus ananasus. Kiekviną krūtinėlę prikimšti įdaro, jei lipa lauk sukabinti dantų krapštukais. Reišutus susmulkinti. Krūtinėle apvolioti krakmole, tada kiaušinio plakinyje ir galiausiai riešutuose. Palikti 10minučių. Paruoškite padažą: į puodą supilkite vyną, pavirkite kol nugaruos pusė, tada pilkite ananasų skystimą, pavirkite 3 minute ir galiausiai supilkite ištirpintą krakmolą. Įkaitinkite keptuvėje sviestą. Kiekvieną krūtinėlę pakepkite iš abiejų pusių po 4 minutes, kol susidarys traški plutelė. Uždengę dangčiu kepkite dar 5-7 minutes.
Skanaus :)

2 komentarai (-ų):

  1. Šitas man patinka. Būtinai bus ant stalo.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Svarbu druskos nenumazint, kad preska nebutu :)

    AtsakytiPanaikinti

 

Sekite