desertai

Migdoliniai Biscotti

11:42


Biscotti išvertus iš italų kalbos reiškia "dukart keptas". Kilę iš Toskanos regiono. Jie mirkomi desertiniame vyne ir valgomi po pagrindinio patiekalo.
Šiandien gaminau pagal originalų receptą (jame neturi būti jokių riebalų, trapumą jiems suteikia vien kiaušiniai). Tiksliai laikantis recepto garantuotai pavyks :) tešla nesusiformuoja labai gražiai, tačiu jei ji per daug limpa verčiau sudrėbti į blėką, ir tad pataisyti, kad forma būtų pailga.

Reikės:
145g migdolų
5g kepimo miltelių
žiupsnio drukos
280g miltų
150g cukraus
3 didelių kiaušinių
1 šaukštelio vanilės ekstrakto
1 šaukštelio migdolų ekstrakto

Migdolus pakepinti sausoje keptuvėje arba orkaitėje. Sumaišyti miltus, kepimo miltelius, cukrų, druską. Kiaušinius lengvai išplakti su ekstraktais, įmaišyti į miltų mišinį.
Iš tešlos formuoti delno dydžio kvadratėlius ir dėti ant kepimo popieriaus (tiesiog iš dubens po tešlos apačia pakišti delną ir dėti ant skardos, man taip patogiausia). Kepti apie 40 minučių 200 laipsnių temperatūroje. Kai iškeps - supjaustyti 1-1,5 cm riekelėmis ir pakepti dar po 7 minutes iš abiejų pusių.
Skanaus :)

P.S. Tokiu būdu galima išgelbėti pyragą, kuris viduje prapjovus pasirodo žalias - supjaustykite riekelėmis ir paverskite į biscotti ;)

Šaltinis: joyofbaking.com

You Might Also Like

10 comments

  1. Jie fantastiški :) skaniai kvepia ir yra neatsivalgomi

    AtsakytiPanaikinti
  2. Aha, va kokie tavieji :) tikrai neatsivalgomi :) o tikrą migdolų ekstraktą gal kur radai ar irgi "falšivkę" Dr. Oetker naudojai? ir migdolų nelupai? vis tiek gi labai skanu, ane? kitą kartą ir aš nesivarginsiu...

    AtsakytiPanaikinti
  3. Deja deja - tikro turbūt neįpirkčiau. Nors audžiu mintį svečiose šalyse pasidairyti.
    Tikrai nelupau - neturiu aš tiek kantrybės su jais. Lupau tik kartą, kai migdolų miltams reikėjo

    AtsakytiPanaikinti
  4. Indre, gera idėja, paversti nepavykusį pyragą biscotti, ir kaip man anksčiau į galvą neatėjo :)))

    AtsakytiPanaikinti
  5. Man teko realiai išmėginti, kai kepiau šokoladinį pyragą blogai išvertus temperatūrą iš amerikoniškos į europinę. Gavosi puikūs šokoladiniai džiūvėsėliai :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Labai dažnai aš juos valgau paskaitų metu kur nors gale auditorijos su grupiokėmis :D gaila tik kad pirktinius. O tokius kaip tavo tikrai kažkada dariau! Lygiai lygiai tokius pat :D

    AtsakytiPanaikinti
  7. Čia juk pats pirmas receptas google kai ieškai biscott'čių recepto :) man jis pats geriausias - pridedi prie jo ko norisi ir išeina unikalūs tobuli džiūvėsėliai :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. O jei nedėsiu vanilės ekstrakto ir migdolų ekstrakto, ar gausis kas nors?

    AtsakytiPanaikinti