itališkas

Priešpiečiai geram savaitgaliui

11:15

Gerai savaitgalio pradžiai reikia kažko ne tokio kaip kasdien. Todėl šiandien buvo bruchetta su alyvuogėm ir saldus kokteilis.

Bruschetta reikės:
itališkos duonos ciabatta
pomidorų pastos
mozzarella sūrio
parmezano sūrio
alyvuogių
skiltelės česnako
alyvuogių aliejaus
prieskonių
druskos

Duoną supjaustyti 1cm riekėmis ir paskrudinti orkaitėje arba ant grotelių. Duona jau tinkama, kai viršus tapęs traškus, bet paspaudus jaučiasi, kad viduje dar minkšta. Duoną įtrinti česnaku, užpilti ant kiekvienos riekės po keletą lašų alyvuogių aliejaus. Užtepti pomidorų pastą. Dėti gabalėliais smulkintą mozzarellą, smulkiai tarkuotą parmezaną, perpjautas alyvuoges. Užbarstyti mėgstamų prieskonių (tinka picai, su bazilikais, raudonėliais ar panašiai) ir druskos. Kepti, kol sūris išsilydys 200 laipsnių temperatūroje.

Kokteliui "Saldu gardu" reikės:
Italiana pesca likerio 50ml
Monin Violette sirupo 20ml
citrinų skonio limonado/sodos

Į taurę pilti likerį, sirupa ir galiausiai limonadą. Nesmarkiai pamaišyti. Skaniausia, kai visi produktia gerai atšaldyti. Jei per saldu - įvarvinti šaukštelį šviežių citrinų sulčių ar jų koncentrato arba mažinti likerio. Jokiu būdu netinka citrinų sultys iš pakelio! Skanaus :)

You Might Also Like

4 comments

  1. Oho, rytinis kokteilis :) Stipriai čia jūs, panele :))

    Bruschetta nėra kepama, paskrudinama tik duona, o jau ant jos uždėjus įdarą valgoma iš karto, tavasis variantas labiau keptas sumuštinis :) Nors ir tas nėra blogai, žinoma.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Žinau, kad kepti nereikia, bet išsilydęs sūris tooooks skanus :) kai turėsiu grilį šalia darysiu kaip iš tiesų reikia :)
    O kokteilis nestiprus - plius sprite sau daug daugiau visad pilu, nei reikia pagal recepta :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Taip taip, o aš svajoju apie nuosavą židinį..

    Aš iš viso tave labai giriu, kad net ir barako sąlygom tiek visko prigamini, šaunuolė :)

    Ar kaimynai nepasisavina kartais kokių kepamų skanumynų? :))

    AtsakytiPanaikinti
  4. Nea - prižiūriu, ką gaminu, o kai kuriuos pasikviečiu degustuoti :) žodžiu kaimyniškas gyvenimas vyksta :) Nelaukiu vasaros, nes nesbus, kas padeda suvalgyt visus skanėstus - teks mokytis gaminti po vieną porciją

    AtsakytiPanaikinti