Apelsininiai sausainiai glazūruoti šokoladu

Pagaliau ir aš gavau Cordon Bleau "Šokoladas". Pirmas blynas - sausainiai. 18-20 sausainių reikės:
100g minkšto sviesto
2 su puse valgo šaukšto cukraus
pusė apelsino žievelės
125g miltų
pusės šaukštelio kepimo miltelių
juodojo šokolado

Orkaitę įkiatinti iki 190 laipsnių. Dubenyje gerai išsukti sviestą su cukrumi ir apelsino žievele. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, persijoti ir po truputį pilti į sviesto mišinį. Ant skardos formuoti graikinio riešuto dydžio sausainius, juos šiek tiek suploti (kadangi tai sviestinė tešla, jie patys gražiai susiformuos rutuliukais). Kepti 7-8 minutes (man reikėjo 15 - matyt barako orkaitė netokia kaitri). Iškepusius atvėsinti ant grotelių. Šokoladą ištirpinti virš garų. Merkti po pusę sausainio dėti ant sviestinio popieriaus ir dėti į šaldytuvą, kad atauštų.

Skanaus :)
Šaltinis: Le Cordon Bleu "Šokoladas", Festart

2 komentarai (-ų):

  1. O jau kaip skaniai atrodo! Tokie tirpstantys burnoje... Ir žavingi labai, paprasti, bet elegantiški sausainiukai :)))

    AtsakytiPanaikinti

 

Sekite