No meat

Kriaušių-vynuogių salotos su dviem sūriais

15:33

Seniai berašiau, o ir gaminti buvo mažai laiko. Daug renginių (LiJOT asamblėja, dalvyvimas "Rotary akademijos" atidaryme, susitikimai ir t.t.), namų darbų rašymas (teisūs tie, kurie sako, kad geriausios mintys ateina paskutinė dieną) ir prasidėję koliai. O kai lieka kokia valanda, pasirodo, kad namie nieko nėra iš ko būtų galima pagaminti kažką kitą, nei keptas bulves arba ryžius su kiaušiniu :]]
Tai va šiandien galų gale nusprendžiau, kad noriu kažko skanaus - o ir bloguose vis dar randu salotų receptų. Neslėpsiu, kad tobuliausios man jos pas Eglę , tai ir šį kartą pažiūrėjus šen ir ten sukurpiau gan įdomias salotas. Savikaina išėjo arti 30 litų, ir tik todėl, kad manasis atsisako valgyti maistą be mėsos išskyrus keptas bulves. Ką padarysi - tikiuosi šią savaitę iš supirktų produktų pavyks dar ne vienas įdomesnes salotas išbandyti.

Šioms reikės (1 asmeniui):
1 riekės forminės duonos (supjaustytos kubeliais ir pagruzdintos orkaitėje)
1 salotų lapo (naudojau Iceberg)
pusės kriaušės
apie 10 besėklių vynuogių
5 rūgščių vyšninių pomidorų (tiktų ir kitokie, bet rūgštūs)
sūrio su mėlynuoju pelėsiu
parmezano tipo sūrio (Džiugas puikiai tinka)
graikinių riešutų
česnakinio majonezo

Salotas suplėšyti, sudėti į lėkštę, ant viršaus dėti kubeliais supjaustytas kriaušes, į ketvirčius padalintus pomidoriukus, pamėtyti vynuogių, kapotų graikinių riešutų. Iš česnakinio majonezo ir parmezano sūrio sumaišyti padažą, jį užpilti ant salotų. Sudėti kubeliais supjaustytą pelėsinį sūrį, duonos kubelius. Mėgautis.
Skanaus :)

You Might Also Like

5 comments

  1. MMmm... Pirmiausia, nuoširdžiai bet maloniai mane nustebinai. Ačiū (:

    Antra, salotos atrodo laaabai gerai. Sakyk, kaip dera pomidorai ir vynuogės? Niekuomet nebandžiau tokio derinio. Suintrigavai mane :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Man tiko :) tų vynuogių buvo nedaug, ir jos tokios su rūgštele ir pomidorai rūgštūs, tai prie saldžios kriaušės buvo skanu :) gaminsiu dar ir šiandien

    AtsakytiPanaikinti
  3. Įdomiai. Tikrai pabandysiu. tik vynuogių reik :) bet čia ne bėda :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Indre, ar galetum mane pakonsultuoti LiJOT reikalais? atstovauju organizacija, norim isijungti i veikla, labai noretus pries tai pasikonsultuot su ismananciu zmogumi, nes kyla kalnas klausimu.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Egle - butinai :)

    girlia - rasyk i emaila ;) Man parašyti galima indre7[eta]gmail.com

    AtsakytiPanaikinti