sausainiai

Saldūs piršteliai

22:22

Mmmm super skanus gaminys. Jau turbūt pastebėjot jį čia, čia arba čia. Tikrai rekomenduoju gaminti ir iškart daryti dvi blėkas. Paruošti lengva, o tie kam jie teks, tikrai liks nustebinti ;)

Tešlai:
200 g sviesto, minkšto /kepinių margarino
½ puodelio (100 g) cukraus
¼ arb.š. druskos
1 arb.š. vanilės esencijos
2 ¼ puodelio (315 g) miltų

Įdarui:
70 g sviesto/margarino
1 valg.š. kukurūzų sirupo (naudojau klevų sirupą)
1 skardinė (385 g) saldaus kondensuoto pieno
žiupsnis druskos
½ arb.š. romo esencijos (nebūtina)

Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių.
Tešlai skirtą sviestą išplakti su cukrumi ir druska, kol masė taps puri ir pabals, apie 2 – 3 minutes. Įmaišyti vanilės esenciją. Atsargiai įmaišyti miltus, kol jų neliks sausų ir tešla taps lygi, vientisa.
Trimis ketvirtadaliais paruoštos tešlos „iškloti“ paruošto kepimo indo dugną. Dėti į šaldytuvą, kol bus paruoštas įdaras.
Iš likusios tešlos suformuoti kamuoliuką, įvynioti jį į maistinę plėvelę ir dėti į šaldiklį (vėliau šią dalį tešlos reikės užtarkuoti ant kepinio paviršiaus).
Įdarui sviestą, kukurūzų sirupą (ar medų) ir kondensuotą pieną, žiupsnį druskos ir romo esenciją supilti į puodą ir kaitinti ant vidutinės ugnies, nuolat maišant. Leisti mišiniui lėtai užvirti ir palaukti, kol jis pradės tirštėti ir įgaus švelniai rusvą karamelės spalvą. Perpilti paruoštą įdaro masę į dubenį ir leisti atvėsti kambario temperatūroje, retkarčiais masę vis pamaišant.
Išimti kepimo indą iš šaldytuvo ir atvėsusį įdarą tolygiai užpilti ant paruoštos tešlos sluoksnio. Likusį ketvirtadalį tešlos išimti iš šaldiklio ir tolygiai užtarkuoti ar pirštais smulkiai sutrupinti ant įdaro.
Kepti orkaitėje apie 30 minučių, kol įdaras taps tamsiai karamelinės spalvos, o kepinio paviršius švelniai parus.
Kepinį atvėsinti apie 10 minučių, tuomet iškelti iš kepimo formos ir leisti visiškai atvėsti. Tuomet supjaustyti norimomis formomis – stačiakampiais piršteliais, kvadratais ar kaip tik norite.
Skanaus :)

You Might Also Like

3 comments

  1. Tinklaraščio administratorius pašalino šį komentarą.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Indre, tavo patarimas gaminti iškart dvigubą porciją labai vykęs :) Maniškiai dar nepamiršti ir, vis paklausus, ko desertui norėtumėt?, išgirstu - tų su kondensuotuuu... :D Ai, ir išvis, daryčiau tikriausiai net trigubą normą - na tikrai verta :)))

    AtsakytiPanaikinti
  3. Pritariu - įtariu ryt vėl gaminsiu, nes visiems labai patiko :] super receptas

    AtsakytiPanaikinti