desertai

Šokoladiniausi keksiukai

17:32

Šokoladiniai šokoladiniausi - ne šiaip kakaviniai. Tikriems smaližiams - sodraus skonio, purūs. Vienas bet - nesuklyskit, ir nekepkit popieriukuose , nes iš jų lukštenasi sunkiai. Tiesiog keksiukų formą patepti sviestu arba aliejumi.

12 keksiukų reikės:
pusės puodelio pieno
3/4 puodelio nesaldžios kakavos
85g šokolado 50proc. kakavos
pusės puodelio cukraus
3 kiaušinių
šaukštelio vanilės ekstrakto
1 nubraukto šaukšto kepimo miltelių
1/4 šaukštelio druskos
1/4 + du šaukštų puodelio miltų


Jei turit kombainą tikrai bus lengviau, bet viskas padaroma ir be jo (kaip, kad aš barake). Šokoladą sukapoti kuo smulkiau. Į dubenį supilti pieną, sudėti šokoladą ir kakavą. Išmaišyti, kol kakava ir pienas taps vientisa ruda mase. Sudėti cukrų, kiaušinius, vanilę, druską. Išmaišyti. Plakti nereikia. Sudėti miltus ir kepimo miltelius. Išmaišyti iki kol nesimatys miltų. Tešla išeina skystoka - kaip kefyras maždaug, taip ir turi būti. Kepti 25-30 minučių iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Įkišus pagaliuką jis turi būti sausas. Skanaus :)

Perdaryta pagal šį puikų receptą

You Might Also Like

4 comments

  1. Indre, matau, sugrįžo keksiukai ir į tavuosius namučius (užkrečiama, m? :D)! Džiugu matyti :) O jau šokoladu tai net per ekraną kvepia, atrodo labai skanučiai :))

    AtsakytiPanaikinti
  2. Labai užkrečiama ;) reiks perkept dar syk, kad be popieriukų būtų, nes draugams patiko, jei ne tas popierėlių vargas :D

    AtsakytiPanaikinti
  3. Taip, erzinantis dalykas, pati ne kartą susidūrus... Dar ir ne tik draugų, bet ir pačių keksiukų gaila, kurių trečdalį kartu su popieriukais tenka išmest :D

    AtsakytiPanaikinti
  4. Mano draugai padorūs - grandė nuo popieriukų :D

    AtsakytiPanaikinti