Madeleines su klevų sirupu ir spanguolėmis

Kai pamačiau Puanc puslapyje šias gražuoles taip ir nutįso seilė. O vakar kaip tik užmačiau šias formeles ir negalėjau neįsigyti.
Šios Madeleines minkštos, purios ir tiesiog tirpsta burnoje. Jau žinau, ką labiausiai mėgsiu šį sezoną ;)

Reikės:
130g kambario temperatūros sviesto
110g cukraus
60ml klevų sirupo
3 kiaušinių
2 šaukštų pieno
190g miltų
2 šaukštelių kepimo miltelių
60g džiovintų spanguolių

Dubenyje išsukti sviestą su cukrumi. Vis dar plakant supilti sirupą, vėliau kiaušinius ir pieną. Miltus persijoti su kepimo milteliais ir įmaišyti į likusią masę. Galiausiai sudėti spanguoles. Palikti šaltai 1 valandai.
Kepti 200 laipsnių temperatūroje 15-20 minučių. Palikti formoje ataušti apie 10 minučių ir tada išimti.
Skanaus :)

Šaltinis

5 komentarai (-ų):

  1. What cute little madeleines! Perfect with a cup of tea

    cheers,

    Rosa

    AtsakytiPanaikinti
  2. Labai skaniai atrodo tavo madlenos, Indre. Šaunuolė!

    AtsakytiPanaikinti
  3. Rosa - thank you. It was 1st time, but they are awesome.

    Puanc - man irgi labai patiko - kaip keksiukai, tik didesnis kiekis išeina ir tada (gal) mažiau susivalgo ;D

    AtsakytiPanaikinti
  4. Į kepsnį nepanašu, vadinasi desertas ;)

    AtsakytiPanaikinti

 

Sekite