desertai

Tobuliausi keksiukai pasaulyje

12:05



Pavasaris - sodinimų ir dygimų metas. Štai koks gražus mano bazilikas ant palangės. O ir rozmarinas šiandien nudžiugino - iš 5 sėklyčių viena prasikalė ir tikiuosi užaugs į gražų augalėlį...
Šie keksiukai - mažas šių pataisymas, kambariokė įvertino, kad šie geresni, nes ne tokie saldūs. Receptas gal ir nieko ypatingo, bet patys keksiukai tirpstantys burnoje (kitą dieną irgi ;) ). Garantuoto pavykimo kepinys ;)

Reikės:
150g sviesto (ištirpinto)
150g cukraus
3 didelių kiaušinių (L ar net XL - kuo didesni, tuo geriau, kaimiški - idealu)
žiupsnelio druskos
1 citrinos nutarkuotos žievelės (prieš tai ją nuplikyti ir/arba nuplauti su rupia druska, gerai pašveičiant, kad pašalinti vašką)
1 nubraukto šaukštelio kepimo miltelių
200g miltų

Sviestą išmaišyti su cukrumi, įmušti kiaušinius, gerai išsukti. Sudėti druską, žievelę. Kepimo miltelius sumaišyti su miltais ir įsijoti į likusį mišinį. Viską sumaišyti ir padėti šaltai bent porai valandai (6 arba daugiau būtų idealu). Šaltą tešlą krėsti į formeles (jei formelės be popieriukų, būtinai patepti sviestu ir pabarstyti miltais, nes gan sunkiai išsiima iš paprastos blėkos). Kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-25 minutes.
Skanaus :)

You Might Also Like

22 comments

  1. Pavydžiu baziliko. Rozmarino irgi. Gaila, bet aš augalų priešas, arba atvirkščiai :) Kiek bandžiau, vis nesėkmingai :( O keksiukai, ai, kokie puručiai atrodo! Ir nuotrauka kokia ryški, mm... pavasaris :))

    AtsakytiPanaikinti
  2. Bet bazilikas labai lengvai iš sėklyčių užauga. Šiaip jei norėtum, galiu bandyt pasodint kokį į mažą indelį ir padovanot - manau puikiai augtų :)
    Aš pati gėlių priešė - turbūt vazonais tik kaktusus augint galėčiau, bet šis savo kvapu primena, kad laikas pažiūrėt ar ko netrūksta..

    AtsakytiPanaikinti
  3. Ooo.. koks bazilikas, kokios rūšies baziliką augini? Aš šiais metais pasisodinau dviejų rūšių, tačiau viename visiškai nei viena sėklytė nesudygo, o kitas labai šauniai išaugo:)
    Aš ir panašius keksiukus kepu, man jie patys skaniausi, nes labai paprastučiai:)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Čia ir užklausei - neturiu pakelio, tai nežinau. Manau paprastas kvapusis, nes patrynus tarp pirštų labai skaniai pakvimpa :)
    Mhm - tirrrrpsta, galėčiau viena išsikept ir pasislėpus suvalgyt, bet negražu taip :>

    AtsakytiPanaikinti
  5. Taip skaniai atrodo.Kepsiu :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Rita - būtinai parašyk, kaip sekėsi ;)

    AtsakytiPanaikinti
  7. labai skanus, purus ir lengvai pagaminami keksiukai! tik nezinau, ar butina tesla palaikyti saldytuve - tam nebuvo laiko, taciau regis viskas pavyko! :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Palaikymas purumo priduoda :) bet ir be jo tikrai skanu ;)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Tikriausiai patys skaniausi ir lengviausiai pagaminami keksiukai. Nuostabus receptas!

    AtsakytiPanaikinti
  10. Sveiki, o galima tesla laikyti per nakti saldytuve? Nera skirtumo, kad per ilgai?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Manau neturėtų nieko blogo nutikti, gal tik nebus tokie purūs. Laikykite ne pačioje šalčiausioje zonoje.

      Panaikinti
  11. Sveika dar karteli, kepiau keksiukus, gavosi labai skanus ir purus. Dabar apie tai kas nepasiseke:) taigi idomu kokia klaida busiu padariusi, kad keksiukai kepdami iskilo smailiom virsunem ir sutruko, o kai kuriem net isbego tesla per ta virsune.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Gal temperatūra per aukšta? Tuo metu, kai gaminau šitą receptą gyvenau bendrabutyje, kurio viryklės senos ir turėdavo padalas nuo 1 iki 4. Rekomenduočiau kitą sykį kepti 170-180 laipsnių temperatūroje.

      Panaikinti
  12. o man keksiukai iškyla ir poto kai ištraukiu iš orkaitės, man jie susmenga, sukrenta, kodėl?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Negaliu atsakyti - nežinau kokia jūsų orkaitė. Galbūt per maža temperatūra/per trumpas kepimo laikas? Pabandykite pratestuoti mediniu pagaliuku, kad įsitikintumėte jog tikrai iškepė.

      Panaikinti
  13. Sveiki, ar tešla labai tiršta? Turiu daug gero tiršto džemo ir būtų smagu į keksiukus kaip įdarą įdėti, tik įdomu ar nesusmegs įdaras apačion?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sveiki, deja nebandžiau jų įdaryti kremu. Pašaldyta tešla kaip geras sviesto kremas, tad teoriškai įdėjus 2/3 formelės galima būtų dėti kremo ir tada dar 1/3 tešlos. Arba galima nupjauti viršūnes iškepusiems, šiek tiek išskobti vidų, prikrėsti kremo ir vėl uždaryti kepurėle.

      Panaikinti
  14. o kiek keksiuku iseina is sios teslos?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Priklausomai nuo skardos - 10-14 vnt. turėtų būti.

      Panaikinti
  15. Tikrai tobuli keksiukai! :) atrodo visada kepu iš tų pačių produktų, bet pasirodo proporcijos ne tos... minkšti, purūs, ne per saldūs :) todėl kepiau trigubą normą :D p.s. vaišinsiu bent 20 žmonių, o ne viena rysiu :D

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Labai malonus įvertinimas, džiaugiuosi, kad taip patiko :) Laurai tenka oui chef network, pagal kurios receptą pirmiausia iškepiau Madlenas, o po to pasitobulinau keksiukus :)

      Panaikinti