kita

Mano knygų lentyna

17:56

O štai ir mano lentynėlė su visu lobiu. Iš kairės į dešinę: 2 populiarios knygelės, skirtos savipagalbai maistu :D (kaip išlaikyti kūno linijas ir kaip ištekėti :D ). Salotų receptai čia visai nieko.
Little black cocktail book - nuo šitos ir prasidėjo mano kelias į maistą. Pirma pamėgau maišyti skirtingus kokteilius (ar žinojot, kad coca cola su raudonųjų apelsinų sultimis ir blue curacao yra labai skanu, tik spalva kaip iš sugedusio krano). Patogi neštis į vakarėlį ;)
500 šokoladinių skanėstų - akims paganyti ir kai norisi kažko labai saldaus.
Maisto piršteliai - labai noriu iš čia pabandyti vištienos pirštelius su sezamais (jei kas lankėtės Velnių muziejaus kavinėje - turbūt žinote jų vištienos kąsnelius gėris ;) ).
Dar viena kokteilių knygutė - geriau iliustruota, plačiau aprašyta.
Bandelės - nuo čia prasidėjo keksiukų manija. Yra neblogų receptų (šokoladiniai su apelsinais) ir yra abejotini (parmezano - niekaip nesupratau iškepę jie ar ne).
Larousse kokteilių knyga - galima pavadinti kokteilių biblija. Labai gražiai iliustruota, aiškiai pateikta. Mylimiausia :)
Cordon Bleu Šokoladas - šokolado niekad nebus per daug ;) apelsininiai sausainiai su šokoladu buvo tobuli. Operą jei dar kada gaminsiu tai tik pagal šios knygos receptą.
Jamie 2,3,4 - pirktos vien dėl geros kainos. Praverčia ieškant greitų idėjų "ką čia su kuo sumaišius".
Jamie Italy - dėl Italijos aš irgi lengvai pamišusi, tik likimas vis į Prancūziją nubloškia :D po šios knygos ėmiau skirti Krostini nuo Brusketos, o tobuliausia čia yra picos tešla ;)
Jamie Oliverio ministerija - labai norėta. Gera knyga kasdieniams patiekalams, daug gerų idėjų, o bananų pyragas tikrai labai skanus gaunasi ;)
Tortai, pyragai ir kiti skanėstai - verstinė knyga su labai juokingais pavadinimais, griebta Rimi su 40% ar didesne nuolaida. Yra gerų receptų (ypač vaisiniai aukštynkojai) yra ir sugadinusių gyvenimą (Operos biskvitai pagal šią knygą nesigavo. Nors įtarimai krenta ir ant kepimo formos).
Desperate Housewives cookbook - pirkau kai serialas buvo labai "ant bangos". Turbut pirma knyga, kurią įsigijau sau su maistu. Sausainiai, vištiena - tikrai puikiai pavyksta, tik truputį reikia paskaičiuot verčiant iš JAV matų sistemos. Pagal šios knygos receptą pirmą kartą kepiau Crepes - puikiai pavyko!
Kodėl prancūzės nestorėja - pusiau receptų pusiau gyvenimo būdo knyga. Geriausiai ją atskleidžia principas "Mažiau yra daugiau". Verčia pamąstyti apie tai, ką dedam į burną.
Kepiniai - seniausia turima ir naudojama knyga. Atsimenu vaikystėje ji labai patiko, vis zyzdavau, kad kas iškeptų tą ar aną. Receptų apimtys nemažos (pvz. 8 kiaušiniai), bet labai naudinga, buitiška tokia.
Meksika - taip man labai gėda, kad nesudalyvavau Meksikos savaitėje, tačiau priešsesijinis laikotarpis nėra lengvas. Tortilijos pagal jų receptą gaunasi puikios.






















Dar truputis knygų...
Didžioji kulinarijos enciklopedija - mylimiausias skaitinys prieš miegą. Daug naudingos informacijos. Įsivaizduoju kai buvo išleista ši knyga, ji buvo viena naujoviškiausių lietuvių kalba.
Naujojo šaukšto receptai - labai norėta ir pagaliau rasta. Kol kas nieko nebandžiau (naujausias pirkinys), bet vis paskaitau. Patinka :)
Šiuolaikinė Italijos virtuvė - iš serijos pamišimas dėl Italijos :>
Idėjos švenčių stalui - nebloga lietuvių autorių knyga. Per Kalėdas panaudojau bent kelis receptus. Yra gerų idėjų.
Krūva Jamie žurnalų (šiemet prenumeruoju) - skaitiniai kelionėse ir laisvu metu. Verčia svajoti apie savo lauko kepsninę...
Pora Australian Gourmet Traveller - labai mylimi ir suskaityti, dovana iš pusseserės ten gyvenančios. Ypač antras labai geras - annual cookbook su 381 receptu. Kai noriu kažką gaminti pirmiausia šį ir griebiu.
Tai štai tokie mano turtai :) be knygų numeris 1 yra maisto blogai - vis tik geriausia, kai gali pasiklausti, pakomentuoti ir tarsi įgyti kito žmogaus patirties...

Kitos knygų lentynos čia

You Might Also Like

19 comments

  1. Na matos kieno gerbeja esi :) sauni lentyna, mielai pavartyciau !

    AtsakytiPanaikinti
  2. Gal ir truputį gerbėja, tik greičiau stiliaus, nei žmogaus kaip žvaigždės. Ateina manija ir praeina ;D

    AtsakytiPanaikinti
  3. :)
    vau vau, smalsu pasiknisti. keletas sutampa, bet labai nedaug - aš taip pat turiu cordon bleu šokoladą ir.. džeimio ministeriją ,)

    jei ne paslaptis - kiek atsieina kiekvieno žurnalo siuntimas lietuvon?

    AtsakytiPanaikinti
  4. Jule - jei iš ebay (kaip pirkau pernai metų numerius) tai 25-30. Prenumeruojant - 24Lt. Žurnalas ir į LT atkeliauja dar prieš pasirodant viršeliui internete - manyčiau labai gerai :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. čia už vieną kartą ir jau su žurnalo kaina? ar grynai pristatymas? :D
    tai visai padoriai, manau.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Jule - žurnalas + siuntimas kainuoja tiek. Na, pusė velnio. Lietuvoj rimtesnių virimo žurnalų nelabai yra. Virtuvė, kad ir verstinis sakyčiau vienas vertingesnių, o kiti... Dar Geras skonis, bet ten irgi - daug užsakomųjų :) labai dar norėčiau deliciuos atsisiųsti. Bet čia reik vėliau nukelti, nes dabar labai noriu fotoaparato savo...

    AtsakytiPanaikinti
  7. Jau čia daug ką ir aš turiu. Taip pat akcijų auka, pasiėmiau Oliverio knygas, nors iki tol nieko jo neturėjau :)
    "Tortai, pyragai ir kiti skanėstai" buvo mano svajonių knyga, kol aš jos negavau :) buvau iki tol jos net nevarčius, bet pavadinimai ir tie keisti vertimai, mane atbaidė, todėl ji gražiai stovi nejudinama, nors kaip suprantu yra neblogų receptų, gal kas ir pavyktų.
    Meksikos knygą irgi turiu, prisižymėjau ką gaminsiu, bet taip nieko ir nepagaminau. Gėda, bet jau taip dažnai būna.
    "Naujojo šaukšto receptai" taip pat labai ieškota knyga. Turiu, ramu, nejudinu.
    Reikės dabar ir man kitą savaitę užsiimt fotografavimu. Darbelio tai nemažai bus, lentyna ne viena

    AtsakytiPanaikinti
  8. Forelle - iš tos knygos ananasų aukštynkojis bene gardžiausias :) tešla pavyksta puri, pats ne per saldus, akimirksniu dingsta nuo stalo. Ir toks - sumaišei sumaišei, iškepei ;D
    Lauksiu tavo lentynos ;) bus smagu pamatyti kiek ten daug - nes man pačiai atrodo čia nemažai (lyginant su kambarėlio plotu), nors tikiu, kad duag kas prikaupia daugiau :)

    AtsakytiPanaikinti
  9. nu giaras, na tikrai neklaikios kainos, turint omeny, kad čia už "saveurs" moku po penketą eurų. tiesa, "ant" studentiško biudžeto ir to vienintelio neperku, deja ,)
    bet turėsiu omeny.

    man irgi labai smalsu išvysti Forelle lentyną. spėju, po to įrašo trenksiu galvą į sieną, paskiau ten pat - kiaulę taupyklę, ir eisiu leist pinigų į amazonę. :)

    AtsakytiPanaikinti
  10. O tie Jamie žurnalai, žiūriu, atrodo lyg knygelių storumo. Nepalyginsi su mūsiškiais penkių puslapių spaudiniais :)

    O šiaip, labai žavi kulinarijos lentyna!Tačiau man, net nežinau kodėl, niekada nekyla ranka pirkti tų populiariųjų knygų, nors Lietuvoje kaip ir kito pasirinkimo nėra... todėl dažniausiai perku arba užsienyje (kas būna be galo retai kol kas) arba įvairiose sendaikčių krautuvėlėse ir senų knygų knygynėliuose. Ten knygos nors ir senos, kartais su labai juokingais receptais ir dar juokingesniais ingrdientais, bet jos kažkuo siaubingai mielos ;)

    Bet vistiek, labai žavi tavoji lentyna! ;)

    AtsakytiPanaikinti
  11. Jule - kol LT žurnalų niša pustuštė, kas belieka :)

    Mademoiselle - mhm, užsieniniai dažnai būna "riebesni". Gal tik italų Kucina moderna plonoki, bet ten vien receptai, be straipsnių ir ne ant tokio gero popieriaus. Iš tiesų man žurnalui popierius turi būti smagus - ne koks draiskalas kaip tv antenos kokios, kad turėtų išliekamąją vertę.
    Aš ir mielai rinkčiausi užsienietiškas, deja ne visad yra galimybė. Nors jau yra viena nužiūrėta ir pigiau nei Lietuvoje :)

    AtsakytiPanaikinti
  12. sveiki :)
    ...kaip smagu matyti jusu lentynas pilnas geru knygu :) man sunku praeiti is tiesu pro kulinarijos knyga ja nenupirkus :D maniake as esu...o kai isbandziau amazon internetine parduotuve tai is viso beda piniginei...
    Jamie Oliverio turiu visas knygas :) man patinka jo receptai nes paprasta ir skanu, pats tas kasdienai :) prenumeravau jo zurnala, bet zuranalas neuzkabino taigi po metu prenumeratos nepratesiau :) nesenai uzsasakiau "Finecooking" zurnalo prenumerata :) ir "la cucina italiana", labiausiai laukiu La cucina italiana nes pastaruoju metu pasinesiau ant italu virtuves :) kazkada cia bandziau surast knyga skirta italiskiems desertams amazone...deja deja...nera.
    Alina

    AtsakytiPanaikinti
  13. Man irgi norėtųsi dar daugiau - ypač kai pasižvalgau po ebay ar kokią kitą internetinę parduotuvę. Bet kai pagalvoju kiek reiks kažkada kraustantis pakuotis - apramina norus ;D
    Jei iš la cucina italiana kažką gero ir skanaus rasit - prašom pasidalinti ;)

    AtsakytiPanaikinti
  14. Labai idomu, kur radot pirkti "Naujojo sauksto receptus". Ar cia seniau pirkta? Labai reikia sios knygos, bet niekur nerandu - knygynuose, internete, devetose knygose.. :(

    AtsakytiPanaikinti
  15. Pirkau puslapyje "sena.lt" . Jei ne visos knygos reikia, o keliu puslapiu - parašyk man į mailą, perfotkinčiau kelis :)

    AtsakytiPanaikinti
  16. Aciu uz greita atsakyma! Atrodo, ir dabar yra puslapyje "sena.lt" :) Valio! Ir dar viena knyga (ne receptu), kurios senai ieskau, radau ten pat!

    Man reikia, o tiksliau as noriu, visos knygos. Bet labai dekoju uz geranoriskuma :)

    AtsakytiPanaikinti
  17. Taip, tai tikrai neblogas puslapis :)

    AtsakytiPanaikinti
  18. Nebloga kolekcija :) Kartais tik laiko trūksta viskam perskaityti ir išbandyti, pagaminti :)....

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Šiandien ji jau daug didesnė ir vis tiek norisi daugiau :)

      Panaikinti