Jamie Oliver

Cukinijų sriuba

21:19

Po tokių karštų dienų Vilniuje užklupusi liūtis privertė galvoti apie kokį nors šildantį maistą. Pirmoji į galvą šovusi - ši, mano labai pamėgta, cukinijų sriuba. Gaminu jau kokį penktą kartą vis su kokiomis nors variacijomis. Labai skanu įdėti pievagrybių ar jei norisi dar tirščiau - bulvių. Nei vieni nei kiti neužgožia puikaus sriubos skonio.

Maždaug 2 porcijoms reikės:
alyvuogių aliejaus
didelio svogūno
skiltelės česnako
2-3 mažų cukinijų (tiks ir didžiosios, tik tada reikia išskobti vidų)
0,5 litro mėgiamo sultinio (aš dažniausiai darau su baravykų)
saujos šviežių mėtų (galima ir be jų, bet jos tikrai duoda labai gerą skonį)
100g Crème fraiche (galima keisti 30% riebumo grietine ar net feta sūriu - viskas tinka)
citrinos sulčių

Dideliame puode įkaitinti alyvuogių aliejų, sudėti sukapotą svogūną ir česnako skiltelę. Virti ant mažos ugnies apie 10 minučių - svogūnai neturi paruduoti, o tik suminkštėti aliejuje. Sudėti riekelėmis supjaustytas cukinijas ir dar patroškinti 3-4 minutes. Supilti sultinį, užvirti ir palikti virti ant silpnos ugnies dar apie 10 minučių (jei darysit su didžiosiomis - paragaukit ar išvirė).
Sriubos tirščius sudėkite į smulkinimo indą, sudėkite Crème fraiche/grietinę/fetą, mėtas. Susmulkinkite blenderiu iki norimos konsistencijos vis įpildami likusio sultinio.
Patiekite pašlakstę citrinų sultimis.

Pagal - Jamie Magazine 2010 June

You Might Also Like

4 comments

  1. Laikiau šitą receptą išsisaugojus, saugojau, o vakar pagaliau išbandžiau. Mėtų neturėjau, bet turėjau benuvystančių krapų, tai įdėjau. Buvo labai skanu!;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Jolita - ar bandei?

    Anonimiškas - Malonu, kad patiko :) pabandykite įdėti ir grybų, žinoma jei mėgstate.

    AtsakytiPanaikinti