keksas

Morkų keksas su ananasais

11:11

Na štai pirmas kepinys iš Inetos paskolintos knygelės "Muffin bible". Tai turėjo būti atskiri pusryčių keksiukai, bet kaip tyčia baigėsi popierėliai jiems, taigi nusprendžiau kepti vieną žiedinį keksą. Nors atskiri būtų geriau, nes atšalęs sunkiai pjaustėsi. Bet receptas vertas dėmesio - tinka šventėms, nes pagardintas cinamonu ir kitais prieskoniais ir jaukiai užpildo namus tokiu šventiniu kvapu.

Reikės:
1 3/4 puodelio miltų
2/3 puodelio rudojo cukraus (naudojau baltą)
1,5 šaukštelio kepimo miltelių
pusės šaukštelio druskos
1 šaukštelio malto cinamono
pusė šaukštelio meduolių prieskonių (recepte buvo muskato riešutas, bet neturėjau)
1/2 puodelio ananasų sutrintų
1/2 puodelio augalinio aliejaus
1 kiaušinio
1 1/2 vanilės ekstrakto (naudojau vanilinį cukrų)
2 puodeliai tarkuotų morkų
1/2 puodelio razinų (deja neturėjau, bet ir šiaip nesu jų mėgėja)

Dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, kepimo miltelius, druską, cinamoną ir prieskonius. Kitame dubenyje sumaišykite ananasus, aliejų, kiaušinį ir vanilę. Sausų ingredientų centre padarykite šulinėlį ir į jį supilkite ananasų mišinį. Maišykite tik iki kol taps beveik vientisa masė. Įmaišykite morkas (ir razinas jei naudosite). Dėti į sviestu pateptą skardą ir kepti 200 laipsnių temperatūroje apie 40 minučių (jei gaminsite keksiukus - apie 20).

Skanaus :)

You Might Also Like

10 comments

  1. Labai labai panašų ir aš kepu :) Skanus, tikrai.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Aš kažko morkiško irgi ieškausi, nes daug morkų turiu. Tik kažin keksiukai nebus labai kieti? Yra vienas išbrokuojantis tokius kepinius.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Jurgita - aš gal čia riešutų dėčiau, net nežinau :)

    Skirmante - Neturėtų. Kraštai buvo kieti tiek, kiek pakepinti ilgiau buvo. O kas turėtų čia kietint?

    AtsakytiPanaikinti
  4. Turbūt man jau visai smegenų nelikę, perskaičiau, kad sunkiai pjaustėsi, iškart pirma mintis, kad buvo kieta. Tai jau galvoju kaip keksiukams, tai iš vis pluta paviršiuje bus dar kietesnė. Jaučiu eisiu nusnūst, šiandien visai nesiorientuoju

    AtsakytiPanaikinti
  5. Ineta - vertėjo bandyti ;) dar keletą receptėlių esu numačiusi iš ten pat. Nes na kas gali būti geriau už keksus??? Turbūt tik arbūzai arba lietuviškos braškės, bet čia nelyginami dalykai :)

    Skirmante - ta prasme sunkiai, kad trupėjo - matosi foto, kokie pakraščiukai negražūs :>

    AtsakytiPanaikinti
  6. Indre, keksiukai yra gėris! Mano keksiukų forma yra dažniausiai naudojama iš visų turimų formų, kai tuo tarpu silikoninė tartams daugiau nei metus net nepaliesta... :P

    AtsakytiPanaikinti
  7. Vilma - o pas mane keksai dažniausi kepiniai, nesvarbu kokia forma :D

    AtsakytiPanaikinti
  8. Norejau pasitikslinti del ananasu - jie gali buti marinuoti? Ir kaip juos trinti?

    AtsakytiPanaikinti
  9. Anonimiškas - Aš naudojau konservuotus, O tryniau tai su bulvių grūstuve. Arba galima tiesio smulkiau supjaustyti.

    AtsakytiPanaikinti