desertai

Naminiai varškės sūreliai

21:34

Vienintelis dalykas pro kurį negaliu praeiti parduotuvėse - sūreliai. Jų reikia daug ir kasdien. Visi žinom, kiek ten kalorijų, riebalų ir t.t. Na bet atrodo tokia mažytė nuodėmė su kava negalia pakenkti :) kai pamačiau Akimirkos blog'e šį įrašą iškart supratau, kad šis receptas prasibrauna pro visus esančius eilėje ir bus gaminamas "pirmu reisu". Jei taip pat mėgstate tokius skanėstus tikrai patiks. Juolab, kad receptą galima derinti pagal save kiek tik norisi :)
5 magdaleno formos sūreliams sunaudojau:
120g konditerinio šokolado
100g 15% riebumo varškės
šaukštelį sviesto
3 šaukštelius cukraus
1 kupiną šaukštelį riešutų kremo
Būtinas įrankis - silikoninė forma

Šokoladą ištirpinti karšto vandens vonelėje arba ant garų (labai tingint galima naudoti ir mikrobangę, tik svarbu nesudeginti). Puse šokolado ištepti formeles, jas dėti į šaldytuvą. Kol šokoladas formelėse šąla, išsukti varškę su sviestu, cukrumi ir riešutų kremu (arba įdėti ko kito - kapotų riešutų, džiovintų vaisių, guminukų, žirniukų, sausų dribsnių... Viskas priklauso nuo fantazijos :) ). Jei norisi visiškos tobulybės - sutrinti blenderiu iki kremo arba pertrinti per sietelį. Išimti formeles iš šaldytuvo ir dėti po gerą šaukštą varškės, ją aplyginti. Aptepti viršų likusiu šokoladu ir dėti į šaldytuvą mažiausiai valandai, kad sustingtų. O po to gardžiuotis :)

Klausimas: kodėl konditerinis šokoladas vistiek tirpo rankose? Ar ne jis turėjo būti tas temperuotas?

Skanaus :)

You Might Also Like

14 comments

  1. Indre, grazu, skanu. As sokolada maisiau, emiau 100 g juodojo 65 proc. kakavos, o kita 100 g pienisko, nes tada sokoladas ne toks kietas ir netrupa, toks gal elastingesnis.
    Kur pirkai sitas silikones formeles, nes man manosios per dideles, keksiukams tinka, o vat sureliams per didelis.
    P.s. O del autorystes, as sakyciau taip: jei imi recepta originalu ir su originaliom nuotraukom, tada reiktu parasyti, bet kai receptas gaminamas adaptuotas su savo nuotraukom tai jis nebetenka tos autorystes. Man visai visvien kas naudos si recepta, svarbu kad patiktu o autoryste nublanksta.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Aš irgi sūrelius beprotiškai mėgstu, o šie atrodo žavingai, tik gaila neturiu didesnės silikoninės formos, pas mane visos mažos, saldainiams skirtos:) Reiks prie progos įsigyti:)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Akimirka - man konditerinis buvo pats tas, kietas, tiek kad tirpo. Formelės pirktos maximoj. Pažiūrėk, tikrai yra :)

    Ineta - na galima ir saldaininėse, tiek kad terlionės daugiau :>

    Dalija - ypač dėl to, kad gali įdėti ko tik norisi ;)

    AtsakytiPanaikinti
  4. O aš šiandien taip supykau ant maximos, kad mano mėgiamų sūrelių nebuvo. Dar grįžus tavuosius pamačiau.. Dabar dar labiau noriu!

    AtsakytiPanaikinti
  5. O kokie tavo mėgstamiausi? Mano iš pirktinių tai Karums su kokusu - jų galiu suvalgyt nesuskaičiuojamą kiekį :D

    AtsakytiPanaikinti
  6. Aš apskritai anksčiau sūrelių galėdavau suvalgyti nežmonišką kiekį, o va šiandien taip užsimaniau po ilgos pertraukos ir nebuvo.. Mano mėgstamiausieji magija su kondensuotu pienu. O Karums net neragavus, reikės išbandyt, tuo labiau kad kokosą dievinu :D

    AtsakytiPanaikinti
  7. Aš ir dabar galiu, tik kad šiuo metu stengiuos neiti į parduotuves ir valgyt/gamint iš to kas yra :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Ū, nuostabumėlė. Sūreliai yra gėris, o pagaminti namuose sūreliai - absoliutus gėris. Gaminsim!

    AtsakytiPanaikinti
  9. Linkiu, kad pavyktų. O jei atrastum kokį super-duper derinį - laukčiau pasiūlymų ir čia ;)

    AtsakytiPanaikinti
  10. Megstu skaitineti blogus. Idomu rasti nauju ideju. I Jusu bloga taip pat uzsuku ir gan daznai ieskoti ikvepimo :)
    Pasidaryti sureli atrodo,kad cia sudetingo,bet,po galais,niekada neatejo i galva.Jus tiesiog sauni!
    Taigi,kaip minejau anksciau,megstu skaityti blogus,va ka radau apie sokolada ir jo tirpima rankose:ruošiame šokoladą patys:
    Ištirpinti šokoladą vandens vonelėje. Būtina šokolado t-ra 51 C. Nuimti nuo vandens vonelės. Labai intensyviai maišyti šokoladą apie 5 min. , po to atvėsinti iki 18 C . Po to pašildyti iki 32 C. Ir glazūrą galima naudoti. Būtina pašildyti šokoladą iki 51 C, nes priešingu atveju šokoladas tiesiog tirps rankose. Bus neįmanoma padaryti papuošimus. Dirbant su šokoladu, patartina muvėti gumines pirštines.Lapelių nedėti į šaldytuvą - gali pasidengti baltais apnašais arba pasidaryti tiesiog labai trapūs. Iš karto aš naudojau termometrą, skirtą mėsai, bet dabar tiesiog pirštą įkišu, jeigu labai karšta - pats tas.
    Tiesa,cia apie tai kaip daryti gelytes ant torto.Bet gal tinka ir kitiems gaminiams is sokolado.
    Pati nebandziau,taip preciziskai,su termometru,bet vis planuoju pabandyti.Jei Jus pabandysite,tikiuosi parasysite :)
    O kadangi ne pati apie sokolada tiek daug zinau,tai info paemiau is visaziniu mamu - http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=183864&st=0 Prie paskyros "Konditerija","Sokoladiniai lapeliai"

    AtsakytiPanaikinti
  11. Labai ačiū už gražius žodžius. O kas dėl šokolado - taaaaip būtų verta įsigyti termometrą. Bet manau tai paliksiu ateičiai, kai jau turėsiu savo namus. Nes bendrabučio kambarys ne gumis ir kambariokė skersai žiūri į 5 skirtingas kepimo formas :D

    AtsakytiPanaikinti
  12. Norejau jusu paklaust, kur isigijote formas sureliams?

    AtsakytiPanaikinti
  13. Šias formas pirkau Maximoje, per kažkokią akciją. Manau ten galima pažiūrėti, Senukuose arba užsukti į Kepėjo parduotuvę Kaune :)

    AtsakytiPanaikinti