kita

Kalėdiškai

00:09

Jaučiuosi kalta, kad nerašau. Bet laikas po kelionės bėga nesustodamas. Juolab, kad VDU mokslo metai yra trumpi ir jau nuo gruodžio 6 mums sesija (čia yra pliusų ir minusų)...
Brestas - nuostabus. Būtinai dar apie jį papasakosiu ir pasidalinsiu blynelų crêpes receptu, kurį davė moteris pas kurią gyvenom.

Teko pabūti prie Atlanto, pragauti jo (tikrai labai sūrus). Oras permainingas - čia lyja, čia saulė, staigus vėjas ir vėl ramu. Auka - 2 skėčiai. Jei

O dabar mažas give away. Iki šio penktadienio (gruodžio 3 d.) 16:00 Lietuvos laiku lauksiu recepto (jei įmanoma su nuotrauka, kurioje nebūtinai turi būti ši uogienė), kuriame būtinas ingredientas - figų uogienė. Jo turiu nei daug nei mažai - 240g.
Laimėjusiam atitenks šis zuikis ir meškutis - juk jau laikas kepti Kalėdinius sausainius ;)

Būtinai palikite email'ą, kad galėčiau susisiekti ;)





You Might Also Like

8 comments

  1. Laukiu nesulaukiu blynelių recepto ;)sveika sugrįžus ;) laikykis per sesiją ;) man VDU vienas iš pliusų buvo - ramios žiemos šventės.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Sveika! Dėl figų uogienės aš ją siūlyčiau panaudoti taip - sluoksniuotą tešlą supjaustyk kvadratėliais, apskritimais, trikampiais ar kaip fantazija leidžia, į vidurį dėk figų džemo, sumaišyto su trupučiu citrinos sulčių, o ant viršaus - ožkos arba kito aštraus sūrio. Kišk į orkaitę ir kepk kol tešla parus. Išėmusi gali pabarstyti smulkiai sukapotais žalumynais. Terliotis nereikės ir puikią užkandą prie vyno turėsi. ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Simona - tik laiko, kad kas įpiltų - tai vien kepčiau, minkyčiau ir kitaip ruoščiausi Kalėdoms... Bet... :) nieko - viskas praeis

    Vilma - įtraukiam ;) gal kažkokį labai labai skanų ožkos rekomenduot gali? Nes teko ragauti tik tokį pailgos formos ritiniuke. Būna rimi paprastas ir su žolelėmis.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Kad kažkokio labai ypatingo net nežinau, nes parduotuvėse jo neperku. Man patinka ūkininkų iš Dargužių kaimo ožkos pieno sūris, bet ir jį jau senokai pirkau.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Įspūdingai atrodo blynelis... nieko sau :) receptėlį greitai greitai su visa technika :)
    Aš irgi VDU mylėjau už trumpą ir neskausmingą sesiją. Gal kartais ir skausmingą, bet po to atostogos vos ne pusantro mėnesio viską atperka.
    Vilmos super receptas. Toks atrodo, šast - ir turi delikatesą. Nieko nesu bandžiusi, tik skaičiau, kad su ančių arba žąsų kepenėlėmis labai tinka figos (ir jų džemai):
    http://gurmanas.blogas.lt/foie-gras-kaip-valgomas-123.html
    Išvis man tas blogas neblogos info duoda. Gaila, atrodo, kad jau baigėsi...

    AtsakytiPanaikinti
  6. Dar truputį reiks pakentėt - rašau paskutinius namų darbus ir kolius, todėl iki sesijos vidurio, kai bus mažas atokvėpis recepto nebus :>

    Blogas turbūt numirė, nes kaip matau niekas komentarų nepalikdavo. O gaila - tikrai įdomios informacijos yra :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. O turi įdėją su figomis? Šiandien bandau Vilmos pasiūlytą, bet jei kažką dar žinai toookio tai tikrai pasiadalink :>

    AtsakytiPanaikinti