No meat

Paprastos salotos pietums su ožkos sūriu

19:49

Neypatingos salotos skirtos neštis į darbą - skanu, maistinga patogu. Padažui įsigijau atskirą indelį, o kubelius nešuosi atskirame skyrelyje (beje gal kas galit rekomenduoti kur įsigyti dviejų, trijų skyrių indelių? Maximos pasirinkimas nieko gero nežada).
Beje dėl duonos kubelių - jei tingisi ją skrudinti duoną keptuvėje arba orkaitėje, bet turite skrudintuvą - duoną skrudinkite jame ir vėliau supjaustykite kubeliais. Jei norisi aromatizuotų kubelių ant lentelės pirmiau pjaustykite citriną, česnaką, prieskonines žoleles, o vėliau ant tos pačios nenuplautos lentelės pjaustykite duonos riekeles - priklausomai nuo to, ką pjaustėte kubeliai įgaus aromatą. Kartais visai patogu :)

O šioms salotoms naudojau:
keletą ledinių (iceberg) salotų lapų
skrudintos duonos kubelių
ožkos sūrio
avokadą
sėklų mišinį salotoms (saulėgrąžos, moliūgų sėklos, kedrinės pinijos)

Padažui naudojau:
citrinos sultis
česnako skiltelę
aliejų
druskos
pipirų
apelsinų sultis

Kaip įprasta salotoms - lapus nuplauti, nusausinti, suplėšyti gan stambiais gabalėliais, sudėti į lėkštę, užtrupinti sūrio, užberti sėklų mišinio, uždėti avokado (nepamirškite jo apšlakstyti citrina, kad nepajuostų). Padažui skirtus ingredientus sumaišyti, užpilti ant salotų. Uždėti duonos kubelius.

Skanaus :)

You Might Also Like

12 comments

  1. Nepaprastas daiktas - sėklų mišinys salotoms :) Ir puiki idėja kaip jį panaudoti :) Labai šviesi nuotrauka...

    AtsakytiPanaikinti
  2. Labai patogu tas mišinys :) o nuotrauka tai... Mobilka + picasa :D tikiuosi per likusį vasario mėnesį galėsiu pasinaudoti geresniu fotiku ir maloniai nustebinti tiek save, tiek skaitančius :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. P.S. Sima, kas tavo blog'ui? Man neleidžia įeiti :( rašo: This blog has been archived or suspended.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Skaniai atrodo, net nepasakyčiau, kad su mobilka fotkinta:D

    AtsakytiPanaikinti
  5. Taip taip, man irgi darbiniai džiaugsmai tuoj prasidėsią. Tad ir mąstau, ką čia nusinešus, kad nereiktų išlaidauti ar.. Mėsos valgyt :D

    Mąsčiau apie salotas, bet man jos geriausiu atveju tik užkandis - kad ir bliūdą sutaršius sotumo nėr, ir viskas. Deja! Na, gal nebent vasarą pavasarį.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Indre, nežinau ir aš, kas jam nutiko :( Nes ir man tą patį meta. Iš pradžių buvo truputį liūdna, bet po to pagalvojau, kad tai puiki proga persikraustyti i naujus namus:) Db kaip tik jau antra diena rankioju receptus ir džiaugiuosi, kad yra html versija :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Kaip tik vakar į darbą nešiausi salotų, bet tašė buvo tokia išsipūtūsi, nuo tų dėžučių, kad ir pradėjau mąstyt, kaip čia būtų viską į vieną sudėti :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Man labai patiktų tokios salotos į darbą.. bet vyras tikriausiai verktų arba keiktų mane :)))

    AtsakytiPanaikinti
  9. Ineta - hehe ačiū :) 2 "pyškeliai" ir saulė pagelbėjo.

    Jule - o man tokios salotos su sūriais ir sėklom visokiom gan sočios. O dar juk po to 3 valandos kavutė su kepiniais būna tai kaip ir užtenka to maisto ;)

    Sima - labai gaila. O bandei į blogas.lt rašyti?

    karolina - man pasisekė, gavau vieną dviejų skyrelių iš draugo + nusipirkau tokią mažutę padažui. Bet pirkti nerandu niekur...

    Medėja - o kodėl negali pasidaryti sau atskirai ir vyrui atskirai? Arba jam ant tų pačių salotų kokios pakeptos vištytės papjaustyt :) gal labai nesipriešintų jei "žolės" būtų paslėptos tarp "rimtesnių" daržovių? :)

    AtsakytiPanaikinti
  10. Indrut, skiriu tau “Stylish Blogger Award” ;)

    AtsakytiPanaikinti
  11. Et, Indre, gerai tau :D Aš tai jau po valandos "ko nors" norėtau.

    AtsakytiPanaikinti
  12. Ineta - ačiū :)

    Jule - na nežinau, man sūris, avokadai visokie, duona tikrai gerai sotina :)

    AtsakytiPanaikinti