Pertepti vafliai

Daug kas vaikystėje valgėme vaflius. Vieni juos kepėme senovinėje vaflinėje, kiti - tepėme su kaitintu kondensuotu pienu, siūlau prisiminti dar paprastesnį variantą. Tiksliau du - paprastą ir prašmatnų.

I-ajam variantui reikės:
1 pakelio stačiakampių vaflių lakštų (man skaniausi "Šiaulių duonos")
sviesto
trupučio cukraus
mėgstamos uogienės

Ką daryti viskas aišku - sviestą išsukti su cukrumi (jis turi būti vos vos saldus). Ant vieno lakšto tepti sviesto, uždengti kitu, tepti uogienę ir vėl kartoti iš pradžių, kol sutepsite visus lakštus. Paslėgti lentele ir dar kuo sunkesniu bent porai valandų. Pjaustyti ir ragauti.

II-ajam variantui reikės:
1 pakelio stačiakampių vaflių
mėgstamos uogienės
Pusės normos sviestinio kremo

Eiga ta pati, kaip prieš tai gamintų vaflių, tik šis kremas atima laiko, bet yra pasakiškai skanus.

Močiutės sviestinis kremas

2 kiaušiniai
1 stiklinė cukraus (240ml)
1 šaukštas vanilinio cukraus
1 kupinas šaukštas miltų
200ml pieno
360g sviesto (kambario temperatūros)
Kiaušinius ištrinti su cukrumi, vanilinu ir miltais. Pieną užkaisti ant mažos ugnies, šiam užvirus supilti kiaušinių mišinį. Virti ant mažos ugnies nuolat maišant, kol pradės šiek tiek tirštėti. Atvėsinti iki tiek, kad būtų vos šiltas. Dėti po gabalėlį sviesto (ne daugiau 50g per vieną kartą) ir sukti šaukštu vis patrinant sviestą į indo kraštus. Kai visas sviestas bus sudėtas plakti mikseriu iki vientisos masės.

Kiekis - apie 400g

Skanaus :)

11 komentarai (-ų):

  1. Man visada labai patikdavo pertepti vafliai, bet pati kiek bandziau tai persausi gavosi, man geriau sekas juos kieno nors kito darytus ragauti :D

    AtsakytiPanaikinti
  2. Norėjau paklausti, ar tik kartais tas sviestinis kremas ne toks kaip pieniškų Krum vaflių? :) Nes šiandien IKI parduotuvėje kaip tik jų nusipirkau ir bevalgydama sumaniau pati pasigaminti. Paskaičiau sudėtį, bet visgi įlindau į internetą ir radau šį puslapį. :) O šio kremo sudėtis (išskyrus emulsiklius ir skonio stipriklius ir nededant uogienės) yra tokia pati. :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Noriu pasitaisyti. :) Ne sviestinis kremas, o tas iš pirmo varianto. :) kur tik sviestą išplakti su cukrumi :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Medėja - o tu paslegi juos? Jei ne - uogienė tiesiog ne taip gerai persigeria ir vafliai gali likti sausi.

    Lėja - žinok sudėtingas klausimas :) niekad nepirkau Krum vaflių, taigi nežinau. Matyt teks pačiai pabandyti sutepti, ir tada jau tu man pasakysi panašu ar ne :) gal dar vanilės kokios reikėtų, m?

    AtsakytiPanaikinti
  5. Artimiausiu metu pabandysiu, kaip tik IKI parduotuvėje vaflių lakštams nuolaida. :) Būtinai pasidalinsiu rezultatais ir pateiksiu išvadas. :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Lauksiu ;) siūlau kada prie progos ir tą sudėtingesnį kremą pagaminti - jis tinka ne tik vafliams ;)

    AtsakytiPanaikinti
  7. As kazkoki krema bandziau daryt, paslegiau, bet gal permazai to kremo buvo, kad tokie sausi gavosi

    AtsakytiPanaikinti
  8. Indre, aš tą sudėtingesnį kremą jau esu gaminusi. Tokį tortą gaminau. :P Skanus. ir namiškiams labai patiko. Panašiai kaip pudingo masė. :)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Medėja - o tai išvis be uogienės? :) na net įdomu, aš kažkaip visad visad uogienės dedu.

    Lėja - nelabai - čia labai sviestinis kremas, pudingas būtų jei krakmolo dėtųsi. Bet nesakau - gamyba abiejų panaši, nes pienu užplikoma :)

    AtsakytiPanaikinti
  10. ką tik sutepiau vaflius su močiutės sviestiniu kremu.pasodinau į šaldytuvą.bent 4 val ten bus.matysim,kas gausis.( vafliai tokie storoki,senoviški.pirkau rusų parduotuvėj vokietijoj).....ačiū už receptą.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tikiuosi rezultatas nudžiugino ir buvo vertas įdėto darbo :)

      Panaikinti

 

Sekite