desertai

Migdoliniai krepšeliai su persikais

22:00

Pagaminami beveik iš nieko - saujelė užsilikusių maltų migdolų, šaldytuvo kampe liūdnai stovinti persikų skardinė, gabalėlis šio ir ano ir puikus desertas ant stalo.
Autorė pateikia labai detalų ir specifinį tešlos gaminimo aprašymo, bet man tiek gramų sviesto plakti mikseriu pasirodė juokinga, todėl pas mane pateiktas kiek supaprastintas variantas. Pateikiu pirmiausia produktus, kurie bus naudojami ir tešlai ir įdarui (nes pati dažnai pamirštu padidinti kiekį ir pvz. nusiperku per mažai sviesto ar kakavos ar dar ko).

Tešlai ir įdarui kartu reikės:
90g miltų
100g maltų migdolų
100g sviesto (kambario temperatūros)
1 labai didelio kiaušinio arba vieno normalaus ir vieno mažo


Tešlai naudoti:
80g miltų
20g maltų migdolų (vienas šaukštas didelis)
30g cukraus pudros
40g sviesto
1 šauktą plakto kiaušinio

Įdarui naudoti:
50g rudojo cukraus (galima keisti baltuoju)
60g sviesto
10g miltų
80g maltų migdolų
1 išplaktas kiaušinis
2 šaukštus romo ar kito kvapaus gėrimo
2 konservuotus persikus, gerai nusausintus

Tokio kiekio tešlos užtenka vienai 18cm krepšelio formai arba trims po 9cm.
Maltus migdolus 10 minučių pakepkite orkaitėje įkaitintoje iki 100 laipsnių.

Į dubenį suberkite miltus, maltus migdolus, cukraus pudrą. Sudėkite gabalėliais pjaustytą sviestą ir kiaušinį. Išminkykite tešlą iki vientisos masės. Plonai iškočiokite tešlą ir išklokite krepšelius, nepalikite tarpų, nes tešla kepant šiek tiek susitrauks. Subadykite šakute. Padėkite į šaldytuvą pašalti bent 10 minučių. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Plonai patepkite krepšelius kiaušinio plakiniu. Kepkite krepšelius 10-12 minučių iki kol gražiai pagels.

Įdarui ištrinkite sviestą ir cukrų, sudėkite miltus ir maltus migdolus. Supilkite kiaušinį (aš panaudojau likusį nuo to 1 šaukšto) ir romą. Išmaišykite. Persikus supjaustykite norimo dydžio skiltelėmis.

Iškepusius krepšelius atvėsinkite. Supilkite migdolų įdarą, ant viršaus išdėliokite persikų skilteles. Kepkite iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-25 minutes iki kol kraštai gražiai parus, o įdaras bus išsipūtęs.

Skanaus :)

Pagal Happy Home Baking

You Might Also Like

2 comments

  1. Man labai patinka tas įdaras su migdolais ir persikais, turėtų būt minkštas ir skanus.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Medėja - jis toks traškus viršuje ir minkštesnis viduje. Man labai patiko. Gaila tik, kad mano naudoti migdolai ne tokie kvapnūs (faktas, kad ne šviežūs), tai truputi kvapo pritrūko, nes viskas kvepėjo sviestine tešla, kas žinoma irgi nėra blogai.

    AtsakytiPanaikinti