desertai

Sluoksniuotas desertas su levandomis

13:09

Gaminta išvykimo iš Vilniaus proga - didysis tortas iškeliavo į ministerija, o va tokie maži liko mums su drauge pasilepinti.
Dviračio neišradau - tiesiog norėjosi išbandyti levandų žiedus. Ypač, kai vos ne kas antras užpernai svaigo nuo levandų žiedų sausainių (gaminau, jie yra tikrai puikūs, net jei levandas pakeisite džiovintomis mėtomis).

Toks netikslus receptas:
Sutrupinti šokoladiniai Selgos sausainiai + sviestas. Suspausti dugne. Išvirti žemuogių želė, palaukti kol pravės ir pradės stingti, tik tada supilti ant sausainių. Padėti sušalti. Padaryti vanilinio jogurto su citrina želė, šiek tiek sustingdyti, supilti. Išvirti vyšnių želė, pravėsusią supilti. Pagaminti jogurto su levandomis želė. Palikti bent 8 valandoms šaldytuve.

Pusei litro jogurto ėmiau 8 šaukštelius želatinos, išbrinkinau, pašildžiau ir pravėsusią įmaišiau.

O levandos čia kaip kam įsipaišo - svarbu nepadauginti, nes jausitės lyg valgydami muilą. Ir buvo skanesnis desertas per naktį pastovėjęs - tada levandos visą savo kvapnumą atidavė jogurtui ir nebuvo traškios.

You Might Also Like

5 comments

  1. Deja tikrąjį tortą pagadinau - nesušalusią želė supyliau ant sausainių ir ji tiesiog išbėgo :) bet skonis tikrai puikus

    AtsakytiPanaikinti
  2. Koks grozis... Puikios tavo nuotrauku kompozicijos!
    Nida

    AtsakytiPanaikinti
  3. Neringa - ačiū :)

    Nida - čia vadinasi vakaras, nėra stalinių lempų, dvi draugės, viena jų nekantrauja ragauti... (:

    AtsakytiPanaikinti