blynai

Crêpes blynai

10:30

Puikiai tinka sekmadieniui! Tiesa tešlą šiems blynams reikia pasiruošti bent prieš 4 valandas (ar ilgiau) prieš kepimą, mat ji turi pašalti. Gaminau ne vieną kartą, ir dar neteko nusivilti.
Šis receptas nėra tikrasis prancūziškųjų crêpes, bet tikrai vertas gaminti. Rastas jis "Nusivylusių namų šeimininkių" virimo knygoje :) taip taip ir serialas turi virimo knygą, net jei niekas personažų gaminto maisto niekada ir neragavo. Nereikia nei sakyti, kad šio recepto "autorystė" priskiriama namų deivei numeris 2 Bree Van De Kamp.
Blynai išeina traškiais krašteliais, šiek tiek garbanojasi. Buvo patiekti su plombyro skonio varške ir Lemon curd (jei gyvenate ne Vilniuje ir negalite užsukti į Marks&Spencer daug Lemon curd receptų galite rasti internete).
Beje miltus nurodžiau mililitrais, nes pamiršau pamatuoti gramais. Turintiems matavimo puodelį neturėtų kilti problemų (juolab, kad ir taip turbūt pusė galvoja, kad blynams produktų ideliai matuoti nereikia).
Iš šio kiekio didelėje keptuvėje man išėjo 7 blynai.

240ml pieno
2 dideli kiaušiniai (naudojau kaimiškus)
2 šaukštai sviesto
1 šaukštelis cukraus (jei dėsite nesaldų įdarą - nedėkite)
žiupsnelis druskos
180ml + 2 šaukštai miltų (naudojau aukščiausios rūšies)
sviesto kepimui

Sviestą ištirpinkite. Inde išplakite pieną, kiaušinius, atvėsusį lydytą sviestą, cukrų ir druską. Vėliau įmaišykite miltus iki vientisos šilkinės masės (tešla turi būti labai skysta). Padėkite į šaldytuvą bent 4 valandoms (galima laikyti tokią paruoštą masę iki 3 dienų).
Įkaitinkite keptuvę. Joje ištirpinkite gabalėlį sviesto. Pilkite tešlą ir kuo ploniau ją paskleiskite ant keptuvės paviršiaus. Jei paskleisite per storai blynai plyš, bus sudėtinga apversti. Kepkite kol gražiai parus apačia, apverskite ir pakepkite tol, kol krašteliai atrodys išdžiūvę, traškūs.

Prancūzijoje mums patiekė juos į vidų įmušę kiaušinį ir jį paskleidę po blyną, taip pat dėjo kumpio, druskos ir pipirų (nuotrauką galima rasti čia )

Skanaus :)

Šaltinis "The Desperate Housewives cookbook"

You Might Also Like

16 comments

  1. Kaip norėčiau dabar pusryčiams tokiųųų:))) nieko nebus...reik eit keptis:)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Gamink :) tikrai verta. Tik reikia pasiruošti, kad tešla gerai atšaltų :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Nu kaip gerai atrodo ♥ Nezinau kada paskuti karta kokius blynus kepu esu (: Situos kepsiu butinai!!!!!!

    AtsakytiPanaikinti
  4. Noriu noriu noriu. Man ir vieni skanu būtų, o su lemon curd išvis pasaka. Kita sekmadienį kepsiu :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Aguonėle - sėkmės ir skanaus :) aš ką tik paskutinį pribaigiau.

    Kotryna - lemon curd ir plombyrinė varškė šituos blynus padaro tiesiog bomba. Norisi dar ir dar! Bet tikiu, kad galima atrasti ir dar skanesnių įdarų ;)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Tobuli blyneliai, su sviestu jie daug skanesni, nei su aliejumi. O tas prancūziškas pateikimas su kiaušiniais ir pan labai patiko.

    AtsakytiPanaikinti
  7. Rennie - bandyk, tikiuosi tiks ir patiks. Ir su kumpiu bei kiaušiniu variantas skanus, toks labiau vyriškas, sotesnis :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Kaip skaniai atrodo :) Būtinai reikės pamėginti :)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Užmaišiau iš vakaro tešlą-ryt bandysiu kepti. Bet ...kelia man įtarimų ta tešla. Tirpintą sviestą (šiltą) supyliau ant šalto pieno, tai niekaip neišsiplaka kažkokie riebalų gumuliukai :(

    AtsakytiPanaikinti
  10. Tikiuosi viskas pavyks. O sviestas iškeps ir blynai dėl to liks kiek porėti, bet manau įtakos skoniui neturėtų būti. Ačiū už paminėjimą - turbūt kiek pravėsęs tiktų geriau ir nesušoktu.

    AtsakytiPanaikinti
  11. Ten kur pridėtoje nuotraukoje blynas su kumpiu ir kiaušiniu yra ne Crêpe , bet Galette Bretonne, ir kepamas tas blynas iš grikių miltų...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū už pataisymą :) na bet manau ir su nesaldžiu crepe tai būtų visai skanu ;)

      Panaikinti
  12. Laba diena, malonu kad "crêpes" jums patinka :) Aš esu iš Bretagne ir ten yra musū pagrindine patiekalas !
    Noriu aiškinti receptas : yra kele variantai (daugiau/mažiau kaušinu, be/su mieles...), bet iš principo jusū receptas yra "desertine" crêpes. Paskutine komentaras tiesinge : BUTINAI grikių miltu reika, ir be pienas, tik vanduo (250 gr miltai, 1 kiaušiniai, 2 šaukštai paprasta miltai, peperi, druska, puse litra vanduo). Del kepima: NIEKADA aliejus, tik sviesta SU juros druska .Gera grikų miltu "crepam" neradau lietuvoje (7 m gyvenu Klaipedoje ir visur ieškojau...), tada mano sesuo siunta dažnai ;)
    Olivier
    PS: Galette bretonne yra turistine žodžiu ;) Mes kalbame apie "Crêpe de froment" ir "crêpe de blé noir".

    AtsakytiPanaikinti
  13. Laba diena, malonu kad "crêpes" jums patinka :) Aš esu iš Bretagne ir ten yra musū pagrindine patiekalas !
    Noriu aiškinti receptas : yra kele variantai, bet iš principo jusū receptas yra "desertine" crêpes. Paskutine komentaras tiesinge : BUTINAI grikių miltu reika, ir be pienas, tik vanduo (250 gr miltai, 1 kaušine, 2 šaukštai paprasta miltai, peperi, druska, puse litra vanduo). Del kepima: NIEKADA aliejus, tik sviesta su juros druska .Gera grikų miltu "crepam" neradau lietuvoje (7 m gyvenu Klaipedoje ir visur ieškojau...), tada mano sesuo siunta dažnai ;)
    Olivier
    PS: Gâlette bretonne yra turistine žodžiu ;) Mes kalbame apie "Crêpe de froment" ir "crêpe de blé noir".

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Dėkui už komentarą :) tikrai daug subtilybių mes dar nežinome apie crepes. Deja matyt turėsim problemą su grikių miltais :(

      Panaikinti