salotos

Meksikietiškos salotos

22:41

Jei lankotės "Pizza Jazz" restoranuose tikriausiai žinote apie ką eina kalba. Jos ten mano mėgstamiausios ir visad užsisakau, kai tik būnu. O naminis kumpis pasufleravo, kad verta vėl jas gaminti. Skanu tiek su kiaulienos kumpiu, tiek su jautienos, o dariau ir su kepta vištiena. Sočios ir gardžios. Vegetariška versija manau irgi patiktų, tik gal tada kokio aštraus sūrio įdėčiau. Ingredientai gan apytiksliai, nes dedu tiek, kiek atrodo, kad pavyks suvalgyti.

2 porcijoms reikės:
pusės raudonos paprikos
2 storų riekelių kumpio
10 juodųjų alyvuogių
3 šaukštų raudonųjų konservuotų/virtų pupelių
4 riekių baltos duonos supjaustytos kubeliais


Padažui:
6 šaukštų alyvuogių aliejaus
1 labai aštraus konservuoto ar šviežio čili pipiro
kelių lapelių baziliko
3 šaukštelių obuolių acto
druskos
pipirų

Papriką, kumpį supjaustykite kubeliais ir suberkite į indą. Alyvuoges padalinkite pusiau ir taip pat suberkite į indą. Sudėkite pupeles (jei jos konservuotos - nuplaukite, kad nebūtų gličios ir nusausinkite). Duonos kubelius pakepkite orkaitėje arba sausoje keptuvėje, kol taps traškūs. Leiskite atvėsti ir dėkite į dubenį.
Iš čili pipiro išimkite sėkliukes (nebent esate aštrumų mėgėjai. Manasis toks aštrus, kad vieno čiliuko užtenka puodui troškinio). Supjaustykite smulkiai ir suberkite į indelį. Supilkite aliejų, sudėkite plėšytus baziliko lapelius. Įpilkite acto, pagardinkite druska ir pipirais. Gerai išmaišykite ir paragaukite ar ko nors netrūksta. Tiekite į stalą ir gardinkite salotas.

Skanaus :)

You Might Also Like

2 comments