Vaniliniai krepšeliai su braškių-rabarbarų įdaru

Be galo skanūs pyragėliai. Tokie vasariški ir gaivūs. Ypač tinka sunaudoti rūgščioms braškėms. Pistacijas drąsiai naudokite ir sūdytas, skonis nesikeičia. Kitą kartą tik daryčiau plonesnius krepšelius, nes šie gavosi storoki ir daug daugiau įdaro (: šie krepšeliai mano vasaros topas numeris 1 (kol neradau geresnio ;D ).
Receptą reikia pradėti bent 5 valandos iki norint patiekti

4 krepšeliams reikės:

145g minkšto sviesto arba kepinių margarino
75g cukraus
1/2 vanilės ankšties arba naminio vanilės ekstrakto
50g maltų migdolų (galima ir be jų)
pusės šaukštelio druskos
1 kiaušinio
250g miltų
kiaušinio patepimui (nebūtina)

Įdarui:
1 puodelio pjaustytų braškių
1 puodelio pjaustytų rabarbarų
pusės puodelio cukraus
1,5 šaukšto krakmolo
šaukšto citrinos sulčių (jei uogos rūgščios galima ir be jų)
pistacijų (papuošimui)

Krepšelių tešlai iki purumo išsukite sviestą. Sudėkite cukrų, vanilę, migdolų miltus, druską, kiaušinį. Dar sykį išsukite iki masė taps vienalytė. Suberkite miltus. Maišykite tol, kol gausis trupinukai. Tada imkitės darbo rankomis ir išminkykite į vientisą tešlą (ji turi būti kiek lipnoka). Suminkykite į vientisą rutulį. Padalinkite į 4 dalis, apvyniokite maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą bent 4 valandoms (šaldytuve gali būti iki 2 dienų, šaldiklyje - iki poros mėnesių).

Įdarui į dubenį suberkite braškes, rabarbarus. Užpilkite juos cukrumi ir leiskite išsiskirti sultims. Paragaukite - jei per saldu įspauskite citrinos. Krakmolą ištirpinkite susidariusiose sultyse ir vėl sumaišykite su uogomis ir rabarbarais.

Kai krepšelių tešla bus gerai atšalusi dėkite po gabalą į kepimui skirtus indelius ir paskirstykite iki kraštų. Perteklių nupjaukite. Patepkite kiaušiniu, subadykite šakute ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10-15 minučių iki kol spalva bus švelniai auksinė. Į apkeptus krepšelius sudėkite įdarą ( jis turi dengti pagrindą, bet jo neturi būti per daug). Kepkite dar 25-30 minučių orkaitėje iki kol matysite, kad krepšeliai tapo rusvi, o įdaras burbuliuoja.

Atvėsinkite. Papuoškite skaldytomis pistacijomis ir cukraus pudra.

Skaniausi tą pačia dieną, nes kitą dieną braškės praranda savo gražią išvaizdą.

Skanaus (:


Šaltinis čia

8 komentarai (-ų):

  1. Puikios nuotraukos, krepšeliai labai skaniai atrodo!:) o rabarbarų sezonas vis dar tęsesi :) smagu:)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ačiū. Buvo išties be galo gardu. Ir turint užsišaldžius naminės trapios tešlos iš anksto - greita (:

    AtsakytiPanaikinti
  3. Šiandien labai panašų pyragą kepiau, tik be braškių... :) Nors dabar truputi gailiuosi, nes kaip tik tokių rūgštokų turiu, kažkaip net nepagalvojau, kad jas būtų galima kepti :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Mhm - aš lietuviškų irgi nekepu, bet šios lenkaitės suviliojo kvapu, o skoniu nuvylė. Kas beliko (:

    AtsakytiPanaikinti
  5. Labai skaniai atrodo. Rabarbarai ir braškės labai dera, bet braškes ir man kepti labai gaila.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Ir buvo skanu, gaivi rūštelė kontrastavo su krepšelo saldumu. Lenkiškų tai kažkodėl negaila kepti, nors nemanau, kad dar pirksiu jų. Nei skonio nei ko, gal tik uogienei kokiai negaila. O va kai iš lysvės nuskini, neplautą, dar šiltą nuo saulės - va ten tai skonis.

    AtsakytiPanaikinti
  7. Kazkaip pažiūrėjau į foto ir prisiminiau, kad pasiilgau rabararų ir braškių :) Labai gražiai atrodo tas įdaras.

    AtsakytiPanaikinti
  8. Medėja - o pas jus neauga rabarbarai ar kaip?

    AtsakytiPanaikinti

 

Sekite