paukštiena

Vištiena su vyno padažu pagal Darių Dabrovolską

19:37

Dar vienas receptas iš vakaro "Kulinarijos studijoje". Labai gardi vištiena, tiesa man užteko pusės kiekio, nes po anksčiau įdėtų salotų buvau soti.

Ingredientai

1 porcijai

1 vištos krūtinėlė
keli šaukštai ruginių miltų
200ml raudono vyno
2-3 saulėje džiovinti pomidorai
2-3 valgomieji šaukštai risini makaronų
Pusė morkos
2 šalotiniai svogūnai
2 skiltelės česnako
2-3 lapeliai šalavijo
Šakelė čiobrelio
Druska, pipirai
Alyvuogių aliejus
1 šaukštas sviesto
1 šaukštas pomidorų pastos ar konservuotų pomidorų sunkos
Tarkuotas „Džiugo“ sūris

Morką nuskuskite, nuo svogūnų nuimkite lukštus. Morkas supjaustykite stambiais griežinėliais, svogūnus perpjaukite per pusę. Česnako skiltelę supjaustykite griežinėliais. Gilioje keptuvėje ar nesvylančiame puode įkaitinkite aliejų. Sudėkite česnaką, morkas ir svogūną. Palikite kepti ant nedidelės ugnies.
Čiobrelį smulkiai sukapokite ir sumaišykite su ruginiais miltais.
Vištienos krūtinėlę perpjaukite išilgai. Įtrinkite aliejumi ir apvoliokite miltų-čiobrelių mišinyje. Dėkite kepti kartu su svogūnais ir morkomis. Suberkite sukapotus šalavijus. Kai apkeps viena pusė vištienos krūtinėlės, apverskite. Šiai apkepus supilkite vyną, primažinkite kaitrą ir palikite troškintis. Retkarčiais pamaišykite, kad neprisviltų.
Į nedidelį puodą įpilkite šaukštą-du aliejaus nuo saulėje džiovintų pomidorų. Įkaitinkite. Suberkite ryžių formos makaronus. Kai jie šiek tiek apkeps nukaiskite, atsargiai įpilkite vandens – tiek, kad apsemtų ir dar per pirštą. Palikite virti, retkarčiais pamaišykite, kad neprisviltų. Supjaustykite saulėje džiovintus pomidorus ir suberkite į makaronus. Išmaišykite. Kiek pavirus paragaukite – jei trūksta įberkite druskos ir pipirų.
Kai vištiena jau iškepusi, o daržovės kiek suminkštėjusios, pažiūrėkite kiek liko vyno – jei jo dar daug padidinkite kaitrą, kad kiek nugaruotų ir sutirštėtų. Tada įdėkite šaukštą sviesto. Paragaukite padažą. Pagardinkite druska, pipirais. Nukaiskite vos tik sviestas ištirps.
Kai makaronai jau išvirę įmaišykite į juos tarkuoto sūrio. Tiekite į lėkštę, kaip pagrindą. Ant viršaus kraukite daržoves ir mėsą. Viską užpilkite susidariusiu padažu.

Skanaus (:

You Might Also Like

2 comments

  1. Jetau, kaip skaniai skamba - visiškai mano skonio patiekalas! Ir labai įdomus makaronų paruošimas - būtinai reikės kada pabandyti.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Pabandyk - tik aš kitą sykį nedėčiau saulėje džiovintų pomidorų - prie vyno padažo buvo šiek tiek per rūgštu (nors šiaip jau esu rūgštelės mėgėja) ;)

    AtsakytiPanaikinti