makaronai

Greita vasaros daržovių lazanija

21:41

Greita, nes ruošiama be balto padažo (sutikit - šiek tiek laiko atima jį pagaminti). Geriausia, jei turėtumėt indelius į kuriuos lazanijos lakštai tiktų kaip tik arba būtų vos mažesni (tada reikės juo šiek tiek apvirti, kad tilptų, ką man ir teko daryti). Jei indas didesnis - teks virti baltą padažą, kad makaronai pilnai išvirtų.

2 sočioms porcijoms reikės:
6lazanijos lakštų
200g vištienos filė
Provanso žolelių mišinio (šviežio ar džiovinto) ar kitų mėgstamų prieskonių
aliejaus
pusės svogūno
3 skiltelių česnako
2 ketvirčio paprikos
gabalėlio cukinijos (naudojau storio kaip 3 pirštai gan nemažos cukinijos gabalą)
4 pievagrybių
500g trintų konservuotų pomidorų savo sultyse (naudojau I love eco)
šviežio baziliko
druskos
pipirų
100g mocarela sūrio
100g parmezano sūrio

Paruoškite padažą: vištieną smulkiai sukapokite, užberkite prieskoninėmis žolelėmis ir palikite, kad prisigertų kvapo, kol ruošite daržoves. Svogūną ir česnako skilteles smulkiai sukapokite. Papriką, cukiniją ir pievagrybius supjaustykite kubeliais.
Gilioje keptuvėje arba nesvylančiame puode įkaitinkite porą šaukštų aliejaus. Suberkite ten svogūnus ir česnako skilteles. Kai šie apkeps - sudėkite vištienos gabalėlius. Apkepkite, tada suberkite paprikas, cukiniją ir pievagrybius. Palikite troškintis apie 5 minutes - kol bus pakankamai sulčių. Kai daržovės bus lengvai pasitroškinusios, supilkite pomidorus. Pagardinkite druska ir pipirais. Paragaukite. Jei norisi rūgščiau - įpilkite šaukštelį acto ar citrinos sulčių. Galiausiai suberkite šviežiai kapotus bazilikus.
Indelius/į skirtą kepti makaronams patepkite sviestu. Supjaustykite mocarelą reikelėmis, o parmezaną sutarkuokite Man teko trumpai apvirti makaronus, kad tilptų į indą. Taigi dėkite lazanijos lakštą, gausiai pilkite padažo, dėkite mocarelos riekelių, uždenkite kitu lakštu, pilkite padažo ir berkite kitos rūšies sūrio. Tą patį padarykite ir su trečiuoju lakštu - jam negailėkite padažo ir sūrio.
Kepkite įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje apie 20-30 minučių, kol sūris gražiai išsilydys.

Skanaus :)

You Might Also Like

2 comments

  1. Labai skanu! Dariau su šerniena, tai mano mielasis liko sužavėtas:) Dėkui už tikrai greitą ir gerą receptą

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Džiaugiuos, kad patiko. O su šerniena - tikrai wow.

      Panaikinti