Vyno želė desertas

Idėja užtikta "Virtuvės mitų griovėjų" žurnale "Iškylos". Išbandyta - patiko.

2 porcijoms naudojau:
200ml sauso balto vyno
2 šaukštelius cukraus
1,5 šaukštelio želatinos
truputį vandens
saują mėlynių
pyrago trupinius
šokolado drožles

Puode su nedideliu kiekiu vandens ištirpinti cukrų. Supilti vyną ir užvirti. Želatiną išbrinkinti nedideliame kiekyje vandens. Ją ištirpinti ir supilti į karštą vyną. Nukaisti, supilti į dubenį, kuriame auš. Atvėsinti ir padėti šaltai bent 6 valandoms.
Kai želė bus sustingusi supjaustyti ją kubeliais ir dėti į indelius vis pabarstant mėlynėmis (ar kitomis uogomis), uždėti pyrago trupinių. Viršų pabarstyti šokolado drožlėmis. Taip pat puikiai tiktų su plakta grietinėle.

Skanaus :)

6 komentarai (-ų):

 

Sekite