bulvės

Bulvės ispaniškai - Patatas Bravas

09:24


Lietuviai labai didžiuojasi bulvėmis. Ne vieną receptą joms sukūrė ar pavogė iš kaimynų ir pritaikė savo poreikiams. Dažnam užsieniečiui mūsiški patiekalai per riebūs ir per sunkus (ypač pietiečiai nesupranta mūsų bulvinių blynų su grietine, spirgais ir dar taukais). Atrodo jog jie būtų iš kitos planetos. Bet reikia nepamiršti, kad bulves į Europą atvežė ispanai. Šios Patatas bravas (nuožmios/aršios bulvės) pravers šaltesniais vakarais, nes padažas tikrai neleis atvėsti ir užkurs tikrą pirtį jūsų gerklėje.


4 porcijoms reikės:

Bulvėms:
4 didelių bulvių
1 šaukštelio saldžios rūkytos paprikos
1 šaukštelio anyžiaus sėklų
1 šaukštelio druskos

Padažui:
alyvuogių aliejaus
1 susmulkinto svogūno
4 skiltelių česnako (susmulkintos)
2 šviežių raudonųjų čili pipirų (jei nemėgstate labai aštriai dėkite pusę ir pašalinkite sėklytes)
1 morkos
300g konservuotų pomidorų (ar naminio pomidorų padažo)
1 šaukšto acto
druskos
pipirų

Bulves padalinkite į 8 dalis ir virkite 10-15 minučių pasūdytame vandenyje, kol suminkštės, bet nebus birios. Nukoškite ir palikite atvėsti.

Paruoškite padažą. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Suberkite svogūną ir česnaką ir kepkite ant vidutinės ugnies, kol svogūnas pasidarys skaidrus, bet nepradės ruduoti. Sudėkite susmulkintus čili pipirus ir morką. Pakepkite dar 5 minutes. Sudėkite pomidorus, actą, pagardinkite druska ir pipirais. Užvirkite ir leiskite pavirti ant mažos ugnies apie 10-15 minučių, kol suminkštės morkos.

Kitoje keptuvėje įkaitinkite tiek aliejaus, kad jis padengtų visą dugną apie 5mm sluoksniu. Bulves supjaustykite mažesniais gabalėliais ir sudėkite į keptuvę. Apkepkite iš visų pusių, kol gražiai parus (apie 8 minutes). Apkeptas bulves dėkite į indą išklotą popieriniu rankšluosčiu, kad aliejaus perteklius būtų sugertas. Pagardinkite keptas bulves paprikos milteliais, anyžiaus sėklomis ir druska. Gerai sumaišykite, kad visos bulvės pasidengtu prieskoniais.

Kai padažas bus išviręs sutrinkite jį maisto smulkintuvu. Tiekite atskirai arba sumaišytą su bulvėmis.

Jei liktų padažo panaudokite jį troškiniui, picai ar patiekite su makaronais.


Tačiau niekas neprilygsta ispanų pagamintoms Patatas bravas Barselonoje... Skonis nerealus. O su oro linijomis Wizz Air jūs galite nuskristi tiesioginiu skrydžiu į Barseloną iš Vilniaus pigiai ir paprastai - nuo 130Lt į vieną pusę. Kai kaina tokia maža, visiems rekomenduoju skristi ten kur vasara!

Iki susitikimo Barselonoje!
Pagal Jamie Doe's

You Might Also Like

6 comments

  1. Arba dar galima bulves tiesiai virti aliejuje iki kol gražiai paruduoja. Man asmeniškai tai taip skaniau. Na, bet kiekviena virtuvė (ar baro, ar namų)skirtingai ruošia, turbūt :)
    O jei dar skrisit pasišildyti, tai aš rekomenduoju ir Alikante arba Murcia ir dar Granada - labai gražu ten ir maistas pigus (tapas). Su Ryenair iš Kauno i Alikantę taip pat būna pigių bilietų.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Aš kažkaip labai ilgai aliejuje nieko virti nemėgstu - išimtis gal spurgos, bet gaminu jas vieną kartą metuose :) gaila neturėsiu šiemet atostogų, o tai tikrai lėkčiau pasišildyt. Toliau Prancūzijos nesu buvus, tai norisi ir į tuos Europos pakraščius palėkt...

    AtsakytiPanaikinti
  3. Noriu ir bulvių, ir kelionės :) Labai skaniai bulvės atrodo, reiks eit kažką panašaus pasigamint

    AtsakytiPanaikinti
  4. Skirmante - sulauksim ir mes savo meto pakeliauti :) džiugu, kad patiko receptas.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Indre, grožiuosi Tavo blogu ir nuotraukomis :) Super...taip jauku:)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Simona - ačiū :) kai rudenį lyja, bent mano blogas švies ryškia garstyčių spalva :]]

    AtsakytiPanaikinti