Varškės pyragas su džiovintomis spanguolėmis

Sekmadieniui tinkantis pyragas - greitai paruošiamas ir skanus. Pagrindui naudojau rupių miltų "Digestive" sausainius, bet kitam kartui likčiau ištikima "Selgai" - jie geriau trupa, geriau sukimba ir yra skanesni. Bent jau man prie švelnios varškės "President" norėjosi kvapnesnių sausainių.

1 pyragui naudojau:
100g sausainių trupinių
40g lydyto sviesto
2 šaukštus vandens
500g švelnios varškės (tinka ir pertrinta 9% riebumo)
160g cukraus
2 šaukštus kukurūzų krakmolo
3 didelius kiaušinius
50g džiovintų spanguolių
1 citrinos žievelę

Trupinius sumaišykite su lydytu sviestu ir vandeniu, padenkite jais atsegamos tortinės formos dugną. Išlyginkite. Kepkite apie 10 minučių 180 laipsnių temperatūroje.

Varškę sumaišykite su cukrumi, suberkite krakmolą, įmuškite kiaušinius. Išmaišykite iki vientisos masės. Suberkite spanguoles ir smulkiai tarkuotą citrinos žievelę. Pilkite ant iškepusio pagrindo. Kepkite 30-40 minučių iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol kraštai gražiai parus.

Patiekite gerai atšaldytą.

Skanaus :)

4 komentarai (-ų):

  1. Ineta - tikrai taip :) tik sunku sulaukti, kol atvės :))

    AtsakytiPanaikinti
  2. seilių pilna burna..;) dievinu tokio tipo pyragus..:) tik klausimėlis iškilo - kodėl negalima valgyti šilto?

    AtsakytiPanaikinti
  3. Oditele - nes šiltas jis labiau primins varškės apkepą, nei pyragą :) taip jau yra su visais varškės pyragais

    AtsakytiPanaikinti

 

Sekite