pyragėliai

Pyragėliai su vištiena ir porais

17:51

Jei nusibodo tradiciniai kibinų gaminiai su kiauliena, siūlau išmėginti mano variantą su vištiena ir porais. Įdaro receptas panašus į anksčiau gamintą porų pyragą su kalakutiena, tik su šiuo įdaru mažiau darbo :)
Tešlai naudotas receptas, kurį galite vaizdžiai pamatyti čia -> "Kibinų receptas".
14 pyragėlių naudojau:
Tešlai reikės:
500g miltų
225g kepinių margarino
2 kiaušinius
100g grietinės
žiupsnį druskos

Įdarui:
aliejaus
1 didelio poro
400g vištienos
mėgstamų vištienos prieskonių
100g rūkytos dešros
50g vytinto kumpio
50ml riebios grietinėlės
pipirų

Įkaitinkite orkaitę iki 180-200 laipsnių temperatūros.
Iš tešlai skirtų ingredientų išminkykite tešlą. Ji turi nelipti prie rankų, bet neturi būti per daug kieta.
Įdarui keptuvėje įkaitinkite aliejų. Sudėkite gabalėliais supjaustytą porą, šiek tiek apkepkite. Vištieną supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais, pagardinkite prieskoniais ir dėkite kepti į keptuvę. Susmulkinkite dešrą ir kumpį ir taip pat sudėkite į keptuvę. Supilkite grietinėlę ir viską troškinkite atviroje keptuvėje, kad šiek tiek nugaruotų. Pagardinkite pipirais (druskos nedėjau, nes kumpis bei dešra išskyrė nemažai sūrumo). Jei įdaras per tirštas įdėkite vieną-du šaukštus miltų ir gerai išmaišykite.
Tešlą padalinkite į du gabalus, juos iškočiokite į pailgus ritinėlius ir kiekvieną jų supjaustykite į 14 dalių. Formuokite kamuoliuką, iškočiokite, kraukite įdaro ir užlankstykite pynute ar tiesiog gerai užspauskite kraštus šakute (žiūrėkite, kad įdaro nepatektų ant kraštų, nes aliejus neleis tinkamai suklijuoti tešlos ir ji bekepant gali atsidaryti).
Paruoštus pyragėlius kepkite 25-30 minučių.

Skanaus :)

You Might Also Like

2 comments

  1. Aš vis dar neprisiruošiu namie išsikepti kibinų, atrodo, kad labai daug darbo :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Viktorija - tikrai nedaug :) esu dariusi ir su marinuota aviena - pasakiški. O tešla ši labai gera. Ne per kieta, ne per minkšta, o be to skani ir kitą dieną :) verta bandyti. Nei terlionės nei ko - viską sudedi, išminkai ir gaunasi :)

    AtsakytiPanaikinti