Vištienos troškinys su alumi ir medumi

Sotus rudeniškas troškinys. Ir kas gali būt už juos geriau? Ypač tuos, kur ruošiami orkaitėje. Tereikia viską sukrauti ir vos retkarčiais žvilgtelėti ar tolygiai kepa (o gal trokšta? :) ).

4 porcijoms ėmiau:
500g vištienos krūtinėlės filė
druskos
4 rūšių pipirų mišinį (Drogheria Alimentari)
5 šaukštus skysto medaus + dar šiek tiek pašlakstymui
Provanso žolelių mišinio
1 nedidelį baklažaną
1 raudonąją papriką
1 svogūną
2 morkas
4 bulves
aliejaus
400 ml tamsaus alaus (naudojau Utenos Dark)

Vištieną supjaustykite nedideliais gabalėliais, apiberkite druska, pipirais. Pagardinkite Provanso žolelėmis ir užpilkite medumi. Palikite marinuotis, kol ruošite daržoves.
Baklažaną supjaustykite juostelėmis, apiberkite druska ir palikite kol išsiskirs sultys.
Supjaustykite nedideliais gabalėliais papriką, svogūną. Morkas supjaustykite nestorais griežinėliais. Bulves supjaustykite mažais kubeliais.
Kai iš baklažano bus išsiskyrusios sultys nusausinkite jį popieriniu rankšluosčiu ir supjaustykite mažesniais gabalėliais.
Į nesvylantį orkaitei skirtą indą įpilkite aliejaus, kad padengtų dugną. Suberkite daržoves, sudėkite vištienos gabalėlius. Pagardinkite viską druska, pipirais ir Provanso žolelėmis. Pašlakstykite šiek tiek medumi.
Dėkite į gerai įkaitintą (apie 200 laipsnių) orkaitę. Apkepkite, kol mėsa pabals. Pavartykite porą kartų, kad tolygiai apkeptų visi troškinio ingredientai.
Galiausiai supilkite alų ir troškinkite orkaitėje 40-50 minučių.

Skanaus :)

7 komentarai (-ų):

  1. Troškinys laaabai skaniai atrodo! Net rodos kvapą užuodžiau, rimtai :D

    AtsakytiPanaikinti
  2. Reda - o kadangi ilgai trokšta, alus gerai nugaruoja, tai galima ir mažesniems piliečiams šiuo troškiniu vaišintis ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. O koks vyriškas troškinukas ;) Super duper puper ;) Indre, geras derinys!

    AtsakytiPanaikinti
  4. Tikrai gan vyriškas - maniškis kirto ir jam patiko :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Čia tai visų išalkusių svajonė :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Kaip gražu, kad daržovės išlaikę savo spalvą.

    Oho alaus beveik pusę litro :D nemažai :D

    AtsakytiPanaikinti
  7. Sima - tikrai, kad taip. O jis toks gardus, kad vienos porcijos maža.

    Maisto diletante - gal alus išsaugo spalvą? O gal, kad daržovės naminės :)

    AtsakytiPanaikinti

 

Sekite