pyragas

Kreminės varškės tortas su kokoso pienu ir citrinų kremu

19:28

Tobulo varškės pyrago (cheesecake) paieškose. Šis tikrai puikus - gardus sausainių pagrindas su riešutais, švelni varškė su kokoso aromatu ir viską vainikuojantis citrinų kremas. Jo neįmanoma atsisakyti. Ir nors nuotraukos ne pačios tobuliausios, labai viliuosi, kad kažkas susigundysit jį pagaminti.
Pagrindui:
180g airiško kremo likerio skonio sausainių ar kitų mėgstamų
5 šaukštų sviesto (išlydyto)
40g anakardžių riešutų

Įdarui:
500g kreminės varškės
100ml kokosų pieno
3/4 stiklinės cukraus
1 šaukštas vanilinio cukraus
3 kiaušiniai
2 šaukštai kukurūzų krakmolo
1 šaukštas tarkuotos citrinos žievelės

Citrinų kremo

Pagrindui: Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Virtuviniu kombainu ar kočėlu susmulkinkite sausainius iki trupinių. Smulkiai sukapokite riešutus. Trupinius ir riešutus sumaišykite su tirpintu sviestu. Jei masė nesiklijuoja įpilkite po šaukštą vandens. Trupinių masę dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Suspauskite ir dėkite kepti į orkaitę 10 minučių. Po to atvėsinkite.

Įdarui: sumaišykite varškę ir kokoso pieną. Sudėkite cukrų ir vanilinį cukrų. Po vieną muškite kiaušinius ir gerai išsukite. Suberkite krakmolą ir tarkuotą žievelė. Masė turėtų išeiti kaip skystoka grietinė/blynų tešla.

Paruoštą įdaro masę pilkite ant pagrindo ir vėl šaukite į orkaitę. Kepkite tol, kol vidurys neteliūskuos. Recepte rašo, kad užtenka 30 minučių, man kepė apie 1h 20 minučių 180 laipsnių temperatūroje. Taigi reiktų nuolat tikrinti.

Iškepusį tortą palikite ataušti. Tuomet aptepkite citrinų kremu ir tiekite.

Skanaus :)

Pagal šį receptą

You Might Also Like

14 comments

  1. Aš jau susigundžiau, telieka sugalvoti progą ;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Va šitas tai tikrai bus geras, nes panašų gaminau, bet be kokosų pieno.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Aš matyt vasarą atsivalgiau tų cheesecakų...:D Nes jau kelis mėnesius jų nebekepu..:) bet va šis tai labai vilioja:)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Egle, Ineta - ačiū :)

    Viktorija - galima ir be progos, bus tikrai kam suvalgyti :)

    Karolina - man tas kokosų pienas kvapą labai malonų davė. Ir manasis įvertino, kad skanus ir sakė, kad reikės jį dažniau kepti :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. o citrinu krema kur pirkti?

    AtsakytiPanaikinti
  6. Anonimiškas - citrinų kremą galima labai paprastai išsivirti (paspauskite ant žodžio žalia spalva "citrinų kremas" ir nueisite į mano receptą). Jei gaminti tingisi, o kremo reikia - bent aš esu jį pirkusi Vilniuje, Marks&Spencer parduotuvėje.

    AtsakytiPanaikinti
  7. Labai malonu :) siūlau išbandyti ;)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Gaminau, labai labai skanu! Tik pastebėjau, kad intensyvaus skonio citrininis kremas šiek tiek užgožė subtilų kokoso aromatą. Man iškepė per ~40 min.
    Ačiū už įkvėpimą!

    AtsakytiPanaikinti
  9. Džiugu, kad pavyko ir patiko. Kremas tikrai intensyvus, bet ar užgoš ar ne priklauso turbūt nuo torto valgymo įpročių - aš bent pirmą glaistą su trupučiu kremo imu, o po to lieka daug kokosinės masės su pagrindu :))

    AtsakytiPanaikinti
  10. Tobulas pyragas! Aš gaminau be citrinų kremo, papuošiau pyragą braškėmis ir migdolų skiltelėmis, o varškę dar pagardinau šlakeliu amareto :) Nuostabus skonis! Receptas persirašytas, įsimintas ir bus kartojamas vėl ir vėl :))

    AtsakytiPanaikinti