pyragas

Šokoladinis pyragas a la Brownie II

10:19

Na nesiryžtu aš jo vadinti 100% brauniu. Manau jis vėl truputį truputį perkepęs dėl mano nesusikalbėjimo su dujine orkaite... + kepimo milteliai. Bet kad skanus - tai tikrai. Gamintas pagal šį receptą.

Didelei skardai reikės:

360ml cukraus
4 nubrauktų šaukštelių vanilinio cukraus
240g sviesto
240g juodojo šokolado (ne mažiau 52% kakavos)
4 šaukštų karčios kakavos
4 didelių kiaušinių
360ml miltų
2 nubrauktų šaukštelių kepimo miltelių
žiupsnelio druskos

Aptepimui
60g sviesto
90g šokolado (iki 52% kakavos)
240ml cukraus pudros
1 šaukšto karčios kakavos
2-3 šaukštų pieno

Anakardžių riešutų

Ištirpinkite sviestą, šokoladą ir kakavą. Ataušinkite. Kiaušinius išplakite su cukrumi iki kol pabals, o masė padvigubės. Sumaišykite kiaušinių plakinį su tirpintu šokoladu ir sviestu. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir druska, įsijokite į šokolado mišinį.

Skardą patepkite sviestu ir įtieskite kepimo popierių. Supilkite tešlą ir išlyginkite. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite 40-45 minutes. Viršus turi būti suskeldėjęs, o įkišus medinį pagaliuką jis turi išlįsti sausas.

Aptepui ištirpinkite sviestą su šokoladu, įmaišykite kakavą, cukraus pudrą ir pieną. Jei masė gavosi per tiršta, įdėkite dar šaukštą pieno.

Iškepus pyragui jį aptepkite šokolado mase, papuoškite anakardžių riešutais. Palikite ataušti, po to dėkite į šaldytuvą bent 6 valandoms.

Skanaus :)

Seniau gaminti:
Brownie's su mascarpone
Brownie su karijų riešutais ir karamele
Šokoladinis pyragas a la Brownie I


P.S. Matote tą meškį šone? Jis kviečia dalvyauti Kalėdinėje labdaros mugėje, kurioje renkamos lėšos vaikiškų knygelių brailio raštu leidybai. Prisidėti galite siųsdami savo kokybiškus rankdarbius, o vėliau jie bus parduoti mugės metu. Taip pat galima dalyvauti mugėje su savo darbeliais ar tiesiog ateiti ir jų įsigyti. 15 knygučių tiražas kainuoja apie 200 Lt x 15, todėl jūsų parama tikrai svarbi.

Mugės data - Gruodžio 3 diena, šeštadienis. Vieta ir laikas tikslinami.

Norint galima prisidėti ir tiesiogine auka. Projekto rekvizitai: VŠĮ “Netikėta”, įmonės nr. 302560812 “Swedbank sąskaita LT107300010124676692.

You Might Also Like

6 comments

  1. Ačiū už nuostabų receptą! Neseniai svajojau apie tokį pyragą. Tikras atradimas....

    AtsakytiPanaikinti
  2. Smagu, kad patiko :) tikiuosi prigis ir bus dažnai kepamas ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. jau kepa... laukiu rezultato, bet itariu, kad bus kraupiai skanu :))))) klausimas tik kaip islaukti tas 6 valandas? :)))

    AtsakytiPanaikinti
  4. Superinis pyragas! Lengvai pagaminamas ir tirpstantis burnoje :) jau gaunu prašymų ir klausimų kada gi vėl kepsiu :)

    AtsakytiPanaikinti