Meduoliai

 
 Vakar su pussesere prikepėm kalną meduolių. Skanūs, traškūs. Dakoravimas, gal ir nelabai sėkmingas (pusseserei pirmas kartas buvo), bet būtinas, nes meduoliai nėra labai saldūs :)
1000 g miltų;
440 g dirbtinio medaus;
2 nedideli kiaušiniai
160 g kondensuoto pieno su cukrumi;
3 šaukšteliai vanilinio cukraus
200 g sviesto;
1 arb. š. sodos
2 arb. š. kepimo miltelių
40g meduolių prieskonių mišinio (buvo naudoti Aldo, nepasirodė labai kvapnūs. Jei jūsų kvapnesni - naudokite mažiau)
2 šaukštai malto imbiero

Glajui:
100g maltų morengų/saldukų
100g cukraus pudros
3-4 šaukštai vandens
1 šaukštelis citrinos sulčių
aguonų

Sviestą ištirpinkite, supilkite medų, kondensuotą pieną, įmuškite kiaušinį ir išplakite.
Suberkite miltus, sumaišytus su soda, kepimo milteliais ir prieskoniais. Tešlą išminkykite, palaikykite 20-30 minučių šaltai. Iškočiokite 3-5mm storio lakštą ant miltuoto stalo ir išspauskite norimomis formelėmis. Kepkite 180 0C orkaitėje 5-7 minutes, priklausomai nuo meduolių dydžio ir storio (kol gražiai parus).
Glajui sumaišykite visu ingredientus išskyrus aguonas. Dekoruokite, papuoškite aguonomis.

Skanaus :)

P.S. jei iškepus pirmai partijai pasigendate prieskonių aštrumo, kitam kočiojimui vietoje miltų barstykite prieskonius

Pagal Forelles receptus

0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą

 

Sekite