Saldėsiai nuo pat ryto? Kodėl gi ne! Ypač kai įkyrų balselį viduje nuraminame, kad čia labai sveika - avižos, riešutai...
Reikės:
350g avižinių dribsnių
žiupsnis cinamono
100g migdolų riešutų
100g lazdyno riešutų
100g kokoso drožlių
60ml bekvapio aliejaus
110ml medaus
50g papajų kubelių
50g razinų
100g tamsaus šokolado
Dubenyje sumaišykite visus ingredientus išskyrus šokoladą, papajas ir razinas. Krėskite šią masę ant skardos ir šaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kas 5 minutes ištraukite pamaišyti. Kepti tol, kol nebesimatys šviesių dribsnių, o viskas bus rusvos aukso spalvos (apie 20-30 minučių).
Į iškeptą grūdų mišinį įmaišykite papajas ir razinas. Šokoladą sukapokite gabalėliais. Jei norisi, kad dribsniai būtų apvelti šokoladu - įmaišykite šokoladą į vos pravėsusią masę. O jei mėgstate stambius gabalėlius įmaišykite šokoladą tik kai mišinys atvės.
Skanaukite su pienu, jogurtu, varške.
Skanaus :)
Vis dar pagal tą patį gerą Eglės receptą
Reikės:
350g avižinių dribsnių
žiupsnis cinamono
100g migdolų riešutų
100g lazdyno riešutų
100g kokoso drožlių
60ml bekvapio aliejaus
110ml medaus
50g papajų kubelių
50g razinų
100g tamsaus šokolado
Dubenyje sumaišykite visus ingredientus išskyrus šokoladą, papajas ir razinas. Krėskite šią masę ant skardos ir šaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kas 5 minutes ištraukite pamaišyti. Kepti tol, kol nebesimatys šviesių dribsnių, o viskas bus rusvos aukso spalvos (apie 20-30 minučių).
Į iškeptą grūdų mišinį įmaišykite papajas ir razinas. Šokoladą sukapokite gabalėliais. Jei norisi, kad dribsniai būtų apvelti šokoladu - įmaišykite šokoladą į vos pravėsusią masę. O jei mėgstate stambius gabalėlius įmaišykite šokoladą tik kai mišinys atvės.
Skanaukite su pienu, jogurtu, varške.
Skanaus :)
Vis dar pagal tą patį gerą Eglės receptą
14 comments
Ha! Aš irgi šiandien visa kalna granolos prisigaminau, bet tokia skani, gal kazin ar ilgam uzteks..
AtsakytiPanaikintiGranolų sekmadienis :]] žiū, ir Spice coat gamino :]
PanaikintiKokia nuotrauka graži!:)) Aš pagal šį Eglės receptą irgi dažniausiai kepu:) Tos proporcijos idealios:)
AtsakytiPanaikintiSkirmantei už nuotrauką dėkinga :) labai net sutikčiau, kad kas dažniau užeitų nufotografuot mano gaminių :)
PanaikintiGalėtumėm kas dvi-tris savaites susiorganizuot kokį patiekalų degustavimą ir tuo pačiu fotografavimą ;)
PanaikintiMan irgi visai patiktų :) tik laiko reikia derinimo stipraus ;)
PanaikintiLabai skaniai atrodo! O pas mus kaip tik pasibaigė granola, reiks kepti :)
AtsakytiPanaikintiMhm aš ir beveik buvau pamiršus, koks čia gėris. Reikia dėkot tetai, kuri avižiniais dribsniais aprūpino :D
PanaikintiVos pas tave įkėlus koją aš ją užuodžiau :) Man su pienišku šokoladu idealiausia. Ryt kepsiu pusryčiams :)
AtsakytiPanaikintiNa žinai cinamonas, šokoladas :) teisingi dalykai teisingai namus kvepina :D
PanaikintiMėgstu saldžią granolą...pasaka, o čia dar su šokoladu...
AtsakytiPanaikintiBūtinai gamink - aš ją ir "pliką" griaužiu, nes labai skanu :)
PanaikintiIr aš griaužiu :) duosiu receptą mamai jinai pas mane granolų kepėja ir bandytoja :)
AtsakytiPanaikintiSuper :)
Panaikinti