Jamie Oliver

Bananų pyragas su plakta grietinėle

20:40

Puikus pyragas sekmadienio vakarui :)

Receptas suviliojęs iš J.O. knygos „30 minute meals“. Tik pasirinkau kiek per kietą tešlą krepšeliui – reikėjo dėti krakmolo ar bent kepimo miltelių. Pyragas skaniausias kitą dieną, kai visi skoniai persigeria, bet galima valgyti ir ką tik pagamintą.
Būtinai pašildykite pieną įdarui, kitaip supylus bananų masę į karamelę turėsite ilgai pavargti, kol sustingusią cukraus masę pavyks sumaišyti su šalta bananų mase.

Reikės:
Krepšeliui:
250g miltų
125g sviesto
50g cukraus pudros
1 kiaušinio
1 šaukšto pieno

Pyrago įdarui ir papuošimui:
4 kupinų šaukštų cukraus
4 prinokusių bananų
100ml pieno
300 ml grietinėlės plakimui (35% riebumo)
2 šaukštų cukraus
1 šaukšto kondensuotos kavos (galima keisti tirpios kavos milteliais ištirpintais karštame vandenyje)
Citrinos sulčių
šokolado

Paruoškite krepšelį: miltus sumaišykite su cukraus pudra, sudėkite sviestą ir trinkite tarp pirštų, kol pasidarys trupiniai. Kiaušinį išplakite su pienu ir supilkite į miltų mišinį. Greitai užminkykite tešlą. Ją susukite į plėvelę ir padėkite šaltai bent 30 minučių.
Tešla išklokite atsegamą formą arba formą rantytais kraštais. Subadykite tešlą šakute ir kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15-20 minučių, kol gražiai parus. Ataušinkite.

Paruoškite įdarą. Pakaitinkite pieną, bet neleiskite užvirti. Į kokteilinę arba blenderio indą sudėkite 2 gabalėliais pjaustytus bananus. Supilkite pieną ir viską susmulkinkite iki vientisos masės. Į nesvylančią keptuvę suberkite cukrų. Kaitinkite, kol cukrus ištirps. Lėtai supilkite pieno-bananų masę. Maišykite, kol masė taps vientisa ir šiek tiek leiskite paburbuliuoti. Karštą masę pilkite į paruoštą krepšelį ir padėkite šaltai, kad bent šiek tiek pravėstų.
Likusius du bananus supjaustykite griežinėliais. Pamirkykite juos citrinos sultyse ir dėkite ant bananų kremo.
Grietinėlę išplakite su cukrumi. Įmaišykite kavą, kad gautumėte marmurinį efektą. Krėskite ant griežinėliais pjaustytų bananų. Užtarkuokite šokolado ir tiekite.

Skanaus :)

You Might Also Like

12 comments

  1. ooo čia juk Banana Cream Pie! Jis mane jau seniai gundo.. Gražuolis..

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Vadinosi tai jis Banoffee pie, tai bent aš tikėjausi, kad vidurinis sluoksnis primins tirštoką karamelę. Na bet ir bananinis kremas nebuvo blogai :)

      Panaikinti
  2. Atsakymai
    1. Jei skanausi tik kitą dieną, tikrai nebus sausas. O šviežias primena sausainį su neblogu kremu :) prie nesaldžios arbatos tiktų

      Panaikinti
  3. Padirbėjai per savaitgalį???? :D

    AtsakytiPanaikinti
  4. Indre, as kai maciau laida, kaip jis gamino tai karamele buvo tirstoka, neprimine kremo... gal nepakaitinai pakankamai?
    pas mane irgi jis sarase, butinai reiks isbandyti, nes seiles ryjau kai gamino :D

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tai va ir aš likau truputį nesupratus, nors viską dariau pagal instrukciją... Kaitinau, kol bananai ėmė kibti, bet niekas man ten nerudavo. Bet buvo skanu ir taip kaip išėjo :)

      Panaikinti
  5. Tiesą sakant, šiek tiek nusivyliau šituo receptu. Bananinis sluosnis išėjo tokia... bananų košė. Visai skanu, saldu, bet galbūt įsivaizdavau kažką kito :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aš pagal knygą irgi tikėjausi kažko kito. Gal kada reikės pergamint ir pabandyt kaip Neringa rašė ilgiau kaitinti? Nors man atrodo per mažai cukraus tokiam kiekiui, kad išeitų karamelė.

      Panaikinti