daržovės

Briuseliniai kopūstai su porais

15:59

 Nesu tikra ar tai, kas buvo mano pietums galima laikyti receptu. Gal greičiau puikiai idėja. Manau šis mišinys labai tiktų pyragėlių įdarui ar nesaldiems krepšeliams. O taip pat garnyrui prie vištienos krūtinėlės. Be jokios abejonės - skanu. Be to mačiau, kad kažką panašaus gamina ir Oliveris ir Ramzis, tad kodėl neišmėginus? :)
1 porcijai:
1 šaukštas sviesto
1 šaukštelis aliejaus
nedidelio poro žalioji dalis
6 briuseliniai kopūstai
gabalėlis kumpio
aitriųjų paprikų dribsnių
šaukštas grietinės
druskos
pipirų
citrinos žievelės

Briuselio kopūstus nuplaukite, nulupkite negražius viršutinius lapelius. Perpjaukite pusiau ir pavirkite 6 minutes pasūdytame vandenyje.
Porą perpjaukite į kelias dalis, tuomet išilgai ir gerai išplaukite po tekančiu vandeniu. Susmulkinkite.
Keptuvėje įkaitinkite sviestą ir aliejų. Sudėkite ten porą. Kai poras šiek tiek suminkštės - suberkite ir virtus briuselinius kopūstus bei kumpį. Pagardinkite aitriųjų paprikų dribsniai. Įdėkite grietinę ir išmaišykite. Paragaukite, pagardinkite druska ir pipirais.
Patiekite šiltą ir užtarkuokite citrinos žievelės.

Skanaus :)

You Might Also Like

8 comments

  1. Šiandien kaip tik nusipirkau briuselio kopūstų :) Receptas kaip pagal užsakymą :) Rytoj būtinai mėginsim, nors ir vakarienei labai tiktų, nes toks gana lengvas maistukas gaunasi. Super :) Tik man išliko klausimėlis (gal ir kvailas:) ) Kas per dalykas aitriųjų paprikų dribsniai? Kažkaip negirdėjau ir niekur nemačiau :(

    AtsakytiPanaikinti
  2. Na tikiuosi išbandysi :) O aitriųjų paprikų dribsniai tai tokia stambiai malta aitrioji paprika - chilli flakes ant pakuotės angliškai. Tikrai gamina Drogheria & Alimentari, dar kažkokia firma taip pat, Maximoj tikrai rasi, prie sveriamų prieskonių taip pat galėtų būti. Va nuotrauka http://www.allanaagri.com/images/chilli_flakes.JPG

    AtsakytiPanaikinti
  3. Super ;) Rytoj bėgsiu į maximą ieškoti ir aišku bandyti tavojo receptuko. Ačiū ;)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Atrodo gražiai :) Aš kažkada bandžiau save įtikinti, kad man patinka briuselio kopūstai..bet nepavyko, man jų skonis labai jau specifinis :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Pirmą kartą ir man paragavus nepatiko (o buvo tai šaldytas sriubos rinkinys "Zimnij sup" :D ). Bet paskutiniu metu mes imam draugauti su jais :)

      Panaikinti
  5. kokie skanūs visi ingridientai :) briuselio kopūstams ypatingos simpatijos nejaučiu,bet čia jie atrodo itin gardūs ;)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Na jie savotiški :) jei labai jų nemėgsti - nedėk, geriau drąsiai sudėk ir žaliąją poro dalį ir ruošk toliau taip pat ;) manau nenusivilsi

      Panaikinti