daržovės

Krepšeliai su feta ir brokoliais

21:25


Nuostabūs krepšeliai gaminti žurnalui °C. Be galo skanūs, nes tokios puikios daržovės su feta sudaro puikią sąjungą. Tiks ir pietums ir vakarienei, skanūs karšti ir jau atšalę. Mėsėdžiai gali krepšelius papildyti šonine, vištiena, kumpiu ar dešra - kaip kam labiau patinka :) 

5 krepšeliai arba vienas didelis pyragas.

Tešlai:
1,5 stiklinės miltų
80g sviesto + šiek tiek formelėms patepti
0,5 puodelio tarkuoto kietojo sūrio
1 arb. š. druskos
1 arb. š. Provanso žolelių mišinio
0,5 arb. š. aitriųjų paprikų dribsnių
 1 kiaušinis

Įdarui:
1 arb. š. aliejaus
1 nedidelis svogūnas
poro žalioji dalis (apie 10 cm ilgio)
1 skiltelė česnako
200 g fetos sūrio
3 kiaušiniai
1 puodelis brokolio žiedynėlių

Dubenyje trinkite miltus ir sviestą, kol masė pavirs trupiniais. Įmaišykite sūrį, druską, žoleles ir paprikų dribsnius. Įmuškite kiaušinį ir greitai užminkykite tešlą. Įvyniokite ją į plėvelę ir padėkite šaltai, kol ruošite įdarą.

Svogūną sukapokite. Porą susmulkinkite siauromis juostelėmis. Česnaką susmulkinkite. Brokolių žiedynėlius apvirkite kol šiek tiek suminkštės (apie 5 minutes). Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepkite jame svogūną ir porą. Į dubenį sudėkite česnaką, fetą, kiaušinius ir išplakite (gali likti fetos gabaliukų – nuo to bus tik skaniau). Ten pat sudėkite šiek tiek atvėsintą porą ir svogūną.

Įkaitinkite orkaitę iki 170°C. Kepimui skirtas formeles ištepkite sviestu. Tešlą iškočiokite iki 2-3 milimetrų storio ir išklokite formeles. Subadykite šakute. Kepkite krepšelius 10-15 minučių, kol gražiai parus.

Į iškepusius krepšelius iš karto pilkite įdarą. Išdėliokite ant viršaus brokolių žiedynėlius. Kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 20-30 minučių, kol įdaras sutvirtės.

You Might Also Like

2 comments

  1. Jau turiu brokolį šiam reikalui :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. O aš tamstos makaronus kokius 4 kartus gaminau. Ir su brokoliu ir su žiediniu kopūstu. Labai tinka man darban.

      Panaikinti