kita

Borjomi, Genacvale ir Gruzinai

23:02

Sulaukus laiško atvykti į renginį visad nudžiungu. O ypač tada kai tikrai galiu dalyvauti. Šį kartą tai buvo mineralinio "Borjomi" ir gruzinų restorano "Genocvalė" kvietimas prisiliesti prie jų krašto maisto kultūros.
Borjomi – unikalios mineralinės sudėties natūralus mineralinis vanduo iš vulkaninės kilmės Gruzijos gelmių. O vulkanainės uolienos padeda valytis organizmui, turi daug reikalingų medžiagų. Ir nereikia jo bijoti gerti dažniau - mineralų kompozicija neviršija rekomenduojamų normų sveikam organizmui. Pas gruzinus jo rasite ant kiekvieno stalo, o restorano šeimininkas David garantavo, kad šis mineralinis gelbsti nuo pagirių ir per daug persivalgius.
Nereikia turbūt daug pasakoti - nuotraukos rodo savo. Restoranas (įsikūręs Vilniuje, Lizdeikos g. 10) tikrai puikus. Gamina savo sūrį, tiekia skaniausią vyną ir turi puikių tradicijų.
Iki šio renginio apie mineralinį "Borjomi" galvojau, kad jis tinka tik kai streikuoja skrandis. O pasirodo jis dar turi ir tokių naudingų savybių kaip bikarbonatai, kurie šarmina organizmą. O sako šiais laikais mūsų kūnai yra surūgštėję, tad  šiek tiek šarmo jiems tik pagelbės.
Restorano savininkas kalbėjo rusiškai, tad ne viską pavyko suprasti, bet patiektas maistas kalbėjo pats už save. Labiausiai patiko jų tradicinis patiekalas Chacapuri - paplotėlis su sūriu. Pasakiško skonio, gal net skaniau už šašlyką. Nors ne - mėsa lieka mėsa. O taip puikiai paruošta su skania namine adžika ir tkemali padažu. Jei jau pradėjo seilės tįsti - pats laikas keliauti į "Genacvalę".Restorano šeimininkas David papasakojo, kad "Borjomi" mineralinis puoštas todėl, kad pasak legendos sužeistas elnias perbrido "Borjomi" upelį ir išgijo. Tai pamatę medžiotojai liovėsi jį medžioję ir ėmė tyrinėti vandenį.
O ir butelio spalva ypatinga - patentuoti "Geogian green" (gruziška žalia). 
Nuostabiausio užkandžio nespėjau nufotografuoti. Tai baklažanas su graikinių riešutų ir prieskonių mase. Be galo skanu. Bet juos pamatyti galėsite (ir receptą rasite) pas Beatą ar Jurgą ;)
Na ir pabaigai - lietuviškai gruziniškas desertas - keptas obuolys su riešutais ir tirštu grietinėlės kremu. Puikus vakaro užbaigimo akcentas.
Rekomenduoju išbandyti!


You Might Also Like

0 comments