Ispaniškas omletas su špinatais ir grybais

Gardus ir sotus ispaniškas omletas su špinatais ir grybais. Puikus receptas jei reikia ištuštinti šaldiklyje likusias gėrybes ir ruoštis naujam jų sezonui.
Nesudėtinga, bet skanu :)

2-3 porcijoms reikės:
aliejaus
1 nedidelio svogūno
6 kupinų šaukštų šaldytų grybų/poros saujų rudųjų pievagrybių
70g špinatų (šaldytų arba šviežių) be koteliųdruskos
pipirų
3 kiaušinių
2 skiltelių česnako
4 šakelių plokščialapių petražolių
1 šaukšto šalto vandens
40g kietojo sūrio (pvz. Džiugas)

Susmulkinkite svogūną. Jį suberkite į keptuvę ir apkepkite kol suminkštės ir pagels.
Grybus pasmulkinkite ir sudėkite į keptuvę. Kepkite kol suminkštės.
Sudėkite špinatus, padidinkite kaitrą ir uždenkite, kad špinatai suvystų (tai truks 2-3 minutes).
Į dubenį įmuškite kiaušinius, įspauskite česnako skilteles, suberkite sukapotas petražoles ir įpilkite šaukštą vandens. Įberkite druskos ir pipirų bei gerai viską išplakite.
Supilkite kiaušinių plakinį į keptuvę, uždenkite dangčiu ir kepkite kol sukietės. Tuomet ant viršaus užberkite sūrio ir uždengę kepkite dar kelias minutes, kol sūris išsilydys.
Galima patiekti ir šiltą ir šaltą.

Skanaus :)

Šaltinis: Food and Home entertaining PAR, 2008 kovas

4 komentarai (-ų):

  1. Viskas gerai kas su špinatais. Ir dar geriau kas ispaniška! :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. na dėl špinatų nesu tai įsitikinusi - vis dar jaukinuosi juos. Pvz. trinta sriuba visai nepatiko, bet gal dėl to, kad ne mano daryta buvo :)

      Panaikinti
  2. Kaip tik neseniai labai panašų kepiau, nom nom :3

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Man tai norėtųsi jo kiek lengviau pjaustomo, t.y. kad nebūtų toks trapus - todėl manau kitą sykį ir šaukštą miltų dėčiau :)

      Panaikinti

 

Sekite