Kepėjai be stabdžių

Turkiška lazanija Su boregi ir 3x wow

18:36

Pirmiausia apie receptą - gamintas Kepėjams be stabdžių. Puikus patiekalas - skanus, sotus ir paliekantis vietos fantazijai. Ne veltui Su böreğı vadinamas turkiškaja lazanija.
Tešla nuostabi - ne veltui jau kitą dieną iš jos gaminau virtinius. Gaminau kartu su Ineta iš pusės normos (mat būna taip, kad kelių žmonių mintys ima ir neįtikėtinai sutampa ;) ). Nenaudojom margarino, tik sviestą. Pusė normos išeina 4-6 porcijos. Rekomenduoju išbandyti ir įsitikinti, kad jis nėra sudėtingas, tačiau labai skanus ;)

Tešlai
2 kiaušiniai
50 ml vandens
25 ml natūralaus jogurto
2 st. miltų
1 valg. š. aliejaus
0,5 arb. š. druskos

Įdarui
apie 300gr rikotos
saujelės petražolių
špinatų
2 skiltelės česnako
druskos

Patepti
100 g sviesto

Tešlai virti
3,5 l vandens
2 valg. š. druskos

Pagaminti tešlą - kiaušinius, vandenį, jogurtą ir druską, aliejų sumaišyti dideliame dubenyje, tada supilti miltus ir išminkyti tešlą. Ji turi būti gana kietoka. Palikti tešlą pastovėti 30min.
Padalinti tešlą į 11-12 gabalėlių. Kiekvieną gabalėlį iškočioti iki labai plono apskritimo.
Užvirinti 3,5 l vandens, įdėti 2 valg. š. druskos. Šalia pasiruošti didelį šalto vandens dubenį. Kepimo formą ištepti tirpintu sviestu. Dėti pirmą iškočiotos tešlos lakštą. Aptepti 2 valg. š. sviesto ir margarino mišinio. Kitą tešlos lakštą dėti į verdantį vandenį 1 minutei, tada ištraukus greitai dėti į šaltą vandenį. Ištraukti, rankomis nusausinti vandenį, dėti į kepimo indą ant nevirto lakšto. Vėl apšlakstyti 2 valg. š. sviesto ir margarino mišinio. Taip kartoti ( 1 minutę verdam, dedam į šaltą vandenį, nusausiname ir apšlakstome sviesto ir margarino mišiniu) su 3 lakštais. Visus juos dėti vieną ant kito į kepimo indą. Nereikia jų tiesiai iškloti, gali būti susirangę.
Pasiruoškite įdarą: sumaišykite rikotą su kapotomis petražolėmis, špinatais, druska ir česnaku.
Kai kepimo inde sudėti 4 tešlos sluoksniai ( 1 nevirtas ir 3 apvirti) uždėti įdaro. Toliau sudėti kitus 3 apvirtus tešlos sluoksnius, kas kartą patepant tirpintu sviestu. Dėti ar įdaro ir sudėti likusiu apvirtos tešlos gabalus. Paskutinį sluoksnį dėti nevirtą. Vėl apšlakstyti likusiu tirpintu sviestu ir margarinu.
Toliau galimi du kepimo būdai: 1. Kepti 200C orkaitėje, kol tiek viršus, tiek apačia apkeps, o vidus bus lyg lazanijos. 2. Dėti metalinę kepimo formą ant viryklės ir kepti sukinėjant, kol gražiai apačia apskrus. Tada, naudojant didelį padėklą, apversti, prieš tai vėl ištepus skardą sviestu.

Dar teko lankytis "Virtuvės mitų griovėjų" knygos pristatyme. Kartu su Beata, Skirmante, Karolina ir Asta keliavom į Vilnių (kodėl niekas su maistu susijusių renginių nedaro Kaune??). Mąstantiems apie jų knygos pirkimą galiu pasakyti, kad knyga tikrai labai gražiai pateikta, receptai viliojantys, o visus produktus galima rasti Lietuvoje.
Na ir dar vienas be galo smagu įvykis šią savaitę - Tarptautinės tinklaraštininkų dienos minėjimas "Kulinarijos studijoje". Vėl keliavome į Vilnių su šaunia moteriška kompanija (Beata, Skirmantė, Ineta ir Karolina). Ir labai moteriškas vakarėlis pasitaikė - dar dalyvavo Eglė, Jurga (o kas dar skaniausiai nufotografuos mūsų receptus??), Renata, Vilma, Viktorija, Sandra ir mergina iš tinklaraščio "Kiaunės reikaliukai". Vakaro metu gaminome patiekalus su pasirinktais prieskoniais (mano buvo anyžius - jaukinausi jį ir prisijaukinau ;) ). Ir renginio metu gavau apdovanojimą kaip aktyviausias tinklaraštis bei 3 vietą savo pyragui "Purioji Ana Yžė" (taaaaip keistokas pavadinimas, bet toks buvo šovęs akimirksniu į galvą - kaip sakė vakaro vedėjas, Ana yra Anyžiaus pati - nesiginčyju ;) ). O apie vakarą papasakosiu dar kitame įraše, vos tik turėsiu nuotraukų :) Jo metu komisijoje buvo svečiai iš Chocolate Naive, Santa Maria, Electrolux, taip pat Elžbieta ir G.Šapiro-Bilas.
Dėkui žurnalui "Virtuvė", kad organizuoja ir kviečia :)

You Might Also Like

4 comments

  1. Super!!! Šaunuolė Tu Indre :) Žaviuosi Tavo energija :*

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Reda, dėkui, nors nesijaučiu nieko ypatingo padariusi :) tik labai labai noriu visur suspėti :>

      Panaikinti
  2. sveikinu aktyviausią tinklaraštininkę! O aš dar anyžiaus nekenečiu... kol kas. Pyragas???

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Dėkui :) aš žinok irgi maniau, kad jų nemėgstu. Iki kol netyčia nepasirinkau to prieskonio ir neiškepiau 3 identiškų pyragų :) taip ir pamėgau :D kai bus receptas primygtinai siūlau bent pusę normos išbandyti (tik žinoma su kvapiais, dideliai anyžiaus grūdeliais, o ne su tokiais perdžiūvusiais, kur būna pakeliuose). Jei nepatiks - paštu man atsiųsi ir nesusigadins produktas :)

      Panaikinti