aštru

Aštrus jautienos troškinys

22:25

Turbūt kiekvienuose namuose yra mėgstamiausias aštraus troškinio receptas. Ir aš jį labai mėgstu, šaltesniu sezonu verdu bent kartą per savaitę, o recepto niekad neįdėjau...
Šis - labiau vasariškas - su traškiomis paprikomis ir saldžiais kukurūzais, jokio sūrio, todėl kiek lengvesnis. Labai tiksliai laikytis proporcijų nebūtina, o ir visad galima papildyti savo mėgstamomis daržovėmis.
Galite rinktis ir paruoštą jautienos faršą, jei mėgstate, arba naudoti geresnę šios mėsos dalį. Nors kaip rodo patirtis nusipirkus iš patikimo tiekėjo mažus gabaliukus irgi galima paruošti sultingą mėsą.

2 didelės porcijos:
300 g jautienos gabaliukų malimui (arba kitos, neplėvėtos dalies)
1 geltonas svogūnas
4 skiltelės česnako
0,5 arb. š. prieskonių mišinio iš svogūnų, česnakų, druskos, bazilikų, petražolių, čiobrelių, rozmarinų, juodųjų pipirų, ciberžolių (pvz. Santa Maria Herbs BBQ rub)
2-3 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 raudona paprika
1 skardinė konservuotų pomidorų arba 3-4 švieži ir lupti
2 valg.š. natūralaus pomidorų padažo (arba 2 šaukštai pastos + 1 arb. š. acto)
0,5 skardinės konservuotų kukurūzų
sauja juodųjų alyvuogių
0,5 aštrios rūkytos paprikos (man skaniausia ši ispaniška)
žiupsnis raudonėlio (tiks tiek šviežias tiek džiovintas)
žiupsnis čiobrelių (tiks tiek šviežias tiek džiovintas)
4-5 šaukštai vandens
žiupsnis česnako miltelių
druskos
pipirų
kelių baziliko lapelių

Mėsą nuplaukite ir sumalkite (jei naudojate kombainą kartu sudėkite ir svogūną, česnako skilteles, prieskonių mišinį, jei ne - susmulkinkite peiliu ir sumaišykite su mėsa). Sudėkite mėsą su prieskoniais į aliejumi pateptą nesvylančią keptuvę. Spauskite mentele, kad išeitų tarsi blynas - greičiau tolygiai apkeps. Vienai pusei apkepus padalinkit šį blyną į 2-3 dalis ir apverskite. Turėtų nugaruoti nemažai skysčio, o mėsa gražiai apkepti. Kai antra pusė atrodys beveik iškepusi - mentele susmulkinkite maltos mėsos blyną.
Sukapokite papriką ir suberkite į keptuvę. Jei trūksta - įpilkite dar 1-2 šaukštus aliejaus. Truputį pakepkite.
Supilkite skardinę konservuotų pomidorų. Jei naudosite šviežius - prieš tai juos įpjautus nuplikykite, nulupkite odeles ir supjaustykite. Sudėkite pomidorų padažą.
Supilkite kukurūzus. Alyvuoges padalinkite į kelias dalis ir suberkite į troškinį. Suberkite paprikos miltelius, mairūną, čiobrelius. Jei viskas kiek per tiršta - įpilkite 4-5 šaukštus vandens (ar pagal poreikį, priklauso ant kokio stiprumo ugnies ruošite ir kaip greitai suksitės :) ). Viską gerai išmaišykite ir paragaukite - jei reikia pagardinkite druska ir pipirais.
Galiausiai įmaišykite šiek tiek smulkintų bazilikų lapelių ir tiekite.

Skanaus :)

You Might Also Like

2 comments

  1. Atsakymai
    1. Į sveikatą - žinau, kad su jom draugystė daug kam sunkiai einasi :) aš gal dar kitą sykį ir didžiųjų kaparių bandyčiau pridėti - man rodos jie čia visai tiktų :)

      Panaikinti