pyragas

Keptas tinginys pagal Virtuvės mitų griovėjus

13:14

Na kaip jums paskutinė VMG idėja? Pamaniau greita ir skamba neblogai, kodėl gi nepabandžius? Tad iš karto susipirkau reikiamus produktus ir gaminau penktadienio vakarui.
Kaip skonis? Neblogai - sausainiai+varškė+bananai manau visad geras derinys. Nieko ypatingo, bet prie kavos puodelio patiks kabliuoti šaukštu :) tad tikrai tingus tinginys su šiek tiek cinkelio, kurio duoda citrina :)
2 indeliams naudojau:
0,5 kg kreminės varškės
0,5 skardinės saldinto kondensuoto pieno
1 citrinos žievelę
0,5 citrinos sulčių
1,5 pakelio sausainių Gaidelis (pakelis 180g)
2 didelius bananus
cinamono

Gaminimo vaizdinė instrukcija Virtuvės mitų griovėjų delfi puslapyje.
Sausainius sulaužykite.
Dubenyje sumaišykite kreminę varškę su kondensuotu pienu, citrinos žievele. Išmaišykite, įpilkite sulčių pagal skonį. Gerai išmaišykite ir paragaukite ar ne per mažai saldumo ar rūgštumo.
Į kepimui skirtą indą dėkite sausainius, pusę banano sulaužyto gabalėliais, užpilkite ketvirtį kremo. Šiek tiek pamaišykite, bet sluoksniai turi likti. Vėl dėkite sausainių, banano ir kremo.
Palikite kambario temperatūroje 30 minučių. Pabarstykite cinamonu.
Šaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 20 minučių.
Skanaukite dar šiltą, jei norite prieš tai pabarstykite kakava.

Skanaus :)

P.S. Kambariokės idėja - įsidėjus jau atvėsusį pyragą jį dar papildomai pagardinti kondensuotu ;) mhm tikrai verta.

You Might Also Like

8 comments

  1. Aš šį tinginį irgi nusižiūrėjau :) Reikės išmėginti. O Indrė greita :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Lietuviškasis banofy pie! (bannofee (?)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Patiko, toks lengvas tinginiukas, gaminau su estiška ricotta :) Jolanta

    AtsakytiPanaikinti
  4. o as gaminau su marscapone - irgi tobulai isejo! labai lengva paruosti ir laaabai skanuuu! :)

    AtsakytiPanaikinti