egzotika

Žaliasis vištienos karis Gang Kiau Wan Gai

08:00

Dar vienas gardus Tailando virtuvės patiekalas. Nežinau ar tikrai jis Gang kiau ar kew, bet skanus tikrai.
Žinoma spalva šiek tiek apgauna, nes ta žalia spalva pradingsta tarp visų kitų ingredientų. Bet ne spalva čia svarbiausia. Be to mano kambariokė jau buvusi kažką tokio valgiusi, tad man teliko paieškoti recepto ir patobulinti paprikomis - jos čia labai tinka! O jei norite, kad karis būtų žalesnis (pvz. jei turėsite priekabių svečių :D ) - dėkite žaliąją papriką ir pagardinkite šparaginiais žirniais.
Taip pat neturėtumėte užtrukti ilgiau nei 30 minučių, nes viskas tikrai labai greitai paruošiama.
2 porcijoms naudojau:200g + vieną arb. š. kokosų pieno Santa Maria
1 arb. š. aliejaus kepimui
1 raudonąją papriką
2 arb. š. žaliojo kario pastos Santa Maria
250g vištienos filė
200g pjaustytų konservuotų bambukų ūglių
2 valg. š. padažo Pad Thai iš Santa Maria (galima keisti sojos, žuvies ir aitriųjų paprikų padažų mišiniu)
1 valg. š. cukraus

! Pastaba dėl kokosų pieno - vienoje jo skardinės dalyje susitelkęs minštimas, o apačioje vanduo, tad prieš naudodami gerai išmaišykite.

Papriką supjaustykite juostelėmis. Vištieną taip pat. Bambuko ūglius nukoškite
Gilioje keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus ir įdėkite vieną šaukštelį kokosų pieno. Sudėkite papriką ir apkepkite. Atidėkite į šalį.
Į tą pačią keptuvę sudėkite likusį kokosų pieną ir įmaišykite kario pastą. Sudėkite vištieną ir maišydami kepkite ant didelės ugnies 1 minutę. Tuomet sumažinkite ugnį, suberkite atgal paprikas, sudėkite bambukus, įpilkite Pad Thai padažo ir suberkite cukrų. Troškinkite ant mažos ugnies apie 10 minučių.
Patiekite su mėgstamais ryžiais.

Skanaus :)

Pagal šį receptą

You Might Also Like

13 comments

  1. Man visi tailandietiški kariai skanūs tai turiu susipirkus visas pastas- geltoną, žalią, raudoną ir massaman :D

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. O massaman tai man negirdėta ;-) reiks paieškot ir prie progos pasigamint namie. O gal tu esi papostinus receptą?

      Panaikinti
    2. Pačios pastos aš negaminus. O karius taip pat su ja gamint -su sultiniu ir kokoso pienu, bet kokia mėsa ir turimom daržovėm :) man dėl to ir patinka tos kario pastos, ka turi tą ir sudedi ir visada skanais gaunas:D

      Panaikinti
    3. Man tai atrodo čia kokosų pienas irgi labai daug duoda gero skonio :)

      Panaikinti
  2. nu išragausim mes tą Tailandą! Visapusiškai!

    AtsakytiPanaikinti
  3. Mhhhhhh, vilioja ne tik alkana pilva! :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. O kur galima nusipirkti tos kario pastos ? Hyper Rimi gal yra ?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Hyper Maximoje tikrai yra - specialiame egzotinių produktų skyriuje. Dėl rimi - turėtų būti, bet nesilankau ten, tad sunku pakomentuoti :)

      Panaikinti
  5. Vakar dariau sita patiekala,kaip skanu buvo,pasaka.Praeita savaite pietavom kinieciu restorane,tai mano patiekalas buvo lygiai toks pat kaip sis :).tik noreciau paklausti,ko reiketu ideti daugiau,kad astriau butu,gal to Wok Sauce?As nuo saves dar idejau mazu konservuotu kukuruzu burbuoliu,labai tiko.Aciu uz puiku receptuka.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Manau pagelbėtų aitriosios paprikos pasta arba padažas arba tiesiog malti prieskoniai. Man asmeniškai Wok padažas nepasirodė aštrus.

      Panaikinti
  6. Gal kas zino, kur rasti masaman kario pasta?

    AtsakytiPanaikinti