keksas

Keksas "Zebras"

09:00

Smagu eiti į svečius, nes tai puikus pretekstas išbandyti kepinius, kurių šiaip sau paprastai dienai nekeptum. Tad kai Bajaliai pakvietė į jūros gėrybių vakarienę tikrai žinojau, kad kepsiu dar ir saldėsį.
Receptas pagal Aušrą. Ten rasite ir labai aiškią nuorodą, kaip pilti tešlą, tad būtinai pažiūrėkite. Esmė tokia, kad pridėjus kakavos šokoladinė tešla tampa sunkesnė, o balta būna lengvesnė. Todėl sluoksniai gražiai ir atrodo.
Dariau iš pusės normos 17 cm skardai, bet jis tikrai verta būti pagamintas visas ;)

23-25cm skardai naudoti:
4 kiaušinius
1 stiklinę + 2 valg. š. cukraus
1 arb. š. vanilinio cukraus
1 stiklinę aliejaus
1 stiklinę pieno
žiupsnį druskos
2 stiklines miltų (405 rūšies (ekstra/karališkus)
1 arb. š. kepimo miltelių
1 citrinos žievelę
2 šaukštus kakavos

Kiaušinius išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Supilkite aliejų ir pieną ir išplakite.
Suberkite miltus, druską, kepimo miltelius. Viską gerai išmaišykite, bet neplakite.
Pusę tešlos nupilkite į kitą indą. Į vieną tešlą įmaišykite citrinos žievelę, į kitą kakavą. Tešla bus poskystė, kakavinė kiek tirštesnė.
Į skardą įtieskite kepimo popieriaus. Dėkite porą šauktų kakavinės tešlos, tada į vidurį pilkite citrininės, tada vėl į vidurį kakavinės ir taip tol, kol baigsite tešlą.
Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 50-55 minutes, kol įsmeigus pagaliuką jį ištrauksite neaplipusį tešla, o viršus bus vos parudęs.

Skanaus :)

Pagal Aušrą.
Už pagrindinę foto dėkui MantuiIr dar - Pabirų-burbulų blogas užklausė 11 dalykų :) tad sąžiningai atsakau.
1. Kur norėtum atsidurti šią minutę?
Kadangi kai rašau (sekmadienis) esu dar lovoje ir ką tik po nuostabių pusryčių, tai norėčiau nebent ten, kur šilta - į pietų Italiją, Ispaniją, Portugaliją... Myliu Europą ir svajoju kuo daugiau jos pamatyti :)
2. Mylimiausia daina.
Sudėtingas klausimas - savo dainas youtube grojaraštyje rikiuoju pagal sezoną (vasara 2012, ruduo 2012, žiema 2012-2013). Šiuo metu klausomiausia Swedish House Mafia - Don't You Worry Child feat. John Martin ir Coldplay - Paradise (Peponi) African Style (ft. guest artist, Alex Boye) - ThePianoGuys  (šią labai rekomenduoju)
3. Patiekalas, kurį labiausiai mėgsti gaminti.
Be abejonės keksai - juos gi taip lengva paruošti ir jie visad pavykta. Ir dar patiekalai iš baklažanų ir paprikų, nes šias daržoves labai labai mėgstu.
4. Valgis/patiekalas/gėrimas, kurio negali pakęsti.
Hmmm sunkus klausimas. Vengiu maltos mėsos viešoje vietoje. Kalmarus esu valius tik kartą ir nesužavėjo - reiktų, kad kažkas mane jiems "perauklėtų" duodamas paragauti tinkamai paruoštų :D
5. Mėgstamiausias prieskonis.
Pipirai :) būna, kad patiekalus į darbą ruošiuos labai greitai, su daug daržovių, tad dažnai papildomų skonių neprireikia. Antroje vietoje būtų rūkyta paprika, kuri keliauja į kas trečią nesaldų patiekalą :)
6. Kokios šalies virtuvę labiausiai vertini?
Savo :D o jei rimtai dažniausiai vartau itališkų receptų knygas, prancūzų. Šalis priklauso nuo nuotaikos :)
7. Filmas, kurį rekomenduotum kitiems.
Galbūt "The pursuit off Happiness" :)
8. Žmogus (žinomas, nežinomas - nesvarbu), kurį norėtum pakviesti pietų.
Labiausiai pasiilgstu savo močiutės iš kurios manau ir paveldėjau pomėgį gaminti. Kiek ją atsimenu, viskas būdavo skanu. Labai norėčiau, kad ji turėtų galimybę matyti, kad ir man šitai sekasi...
9. Koks tavo aprangos stilius?
Kasdienai kasdienis, vakarėliams puošnus :) neapibūdinčiau jo niekaip, nes nemanau, kad turiu stiliaus jausmą aprangai - rengiuos tai, kas patogu: džinsai, golfai, švarkai į darbą. Suknelės, sijonai, marškinukai į pramogas.
10. Knyga, kurią rekomenduotum.
C.Duhigg "Įpročio galia" - tik nesu tikra kaip su jos priėjimu Lietuvoje, nes pati skaitau "Omnitel" bibliotekos versiją :) bet knyga fantastiška ir daug paaiškina, kodėl mes taip elgiamės ir kaip pakeisti įpročius :)
11. Tavo mylimiausias tinklaraštis.
Neturiu tokio :) skaitau savo reader'į ir semiuosi idėjų. Visad perskaitau tų merginų, kurias pažįstu gyvai, nes jų receptus ir patarimus vertinu. Beveik neskaitau užsienio tinklaraščių, nes nebeužtenka laiko... Be to jei kažką gaminu iš pažįstamo žmogaus - nesuprantant eigos beveik visad galiu paskambinti ir pasiklausti :)

You Might Also Like

15 comments

  1. Puikiai!:) O keksą irgi išbandysiu ;) atrodo dieviškai

    AtsakytiPanaikinti
  2. Šitą ir aš kepu - fantastiškas! Drėgnas, minkštas, greitai pagaminamas, gražus - vieni privalumai. :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Man irgi patiko, tik kiek vanilės padauginau - namie buvo likęs avrinis kvėpiklio buteliukas tik :D

      Panaikinti
  3. Aš šitą keksą jaukeli metai kepu r neiškepu, pasimetė tarp daugybės receptų... reikės atgaivinti sąrašą :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Koks grazus keksas! As ir dazniausiai didesniais kepininiais uzsiimu kuomet sveciu buna (arba kuomet reikia pasaldinti gyvenima ofise) :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aš irgi nešdavaus į darbą, bet kolegos skundžiasi, kad sukūst per mane jiems nepavyksta, tad dažniau kaip kartą per mėnesį stengiuos nenešt :)

      Panaikinti
  5. Indre - labai malonu, kad isbandei,ir dar irasa suskelei; nu jauciuosi pagerbta; ACIU!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Man smagu dalinti skaniais vertais gaminti receptais ;)

      Panaikinti
  6. jau taip seniai gulėjo "must do" sąraše, kad net buvau užmiršusi. Ačiū, kad priminei

    AtsakytiPanaikinti
  7. Nesuprantu ką padariau ne taip, bet jis man susmego. Gaila produktų ir laiko.

    AtsakytiPanaikinti
  8. Dariau viską pagal instrukciją, bet kažko tai susmego, labai gaila. O kokiame aukštyje orkaitėje kepate?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sveiki, visad kepu vidurinėje lentynoje. Gal per daug plakate tešlą?

      Panaikinti