tortas

Maskarponės tortas su džiovintomis spanguolėmis

09:00

 Itin gardus ir greitai pagaminamas tortas. Neprireiks net orkaitės ;) spanguolių ir mascarponės derinys tiesiog puikus. Tortas skaniausias po 2 dienų šaldytuve. Dabar labai populiarių 7 ingredientų pasiekti nepavyko, bet ir 8 tortui nėra daug ;)
28cm skardai:180 g šokoladinių sausainių
100 g sviesto
20 g želatinos
500 g maskarponės sūrio
350 g riebaus braškinio jogurto
4 valg. š. cukraus pudros (jei mėgstate saldžiau - dėkite daugiau)
0.5 citrinos sulčių
150 g džiovingų spanguolių (naudojau "Arimex")

Sausainius sumalkite iki trupinių. Sviestą ištirpinkite ir sumaišykite su trupiniais. Juos suslėkite į tortinę nuimamais kraštais.
Želatiną išbrinkinkite nedideliame kiekyje vandens. Maskarponę sumaišykite su jogurtu, cukraus pudra ir citrinos sultimis. Įmaišykite džiovintas spanguoles. Želatiną pakaitinkite, kad ištirptų ir šiek tiek atvėsinkite. Į indelį su želatina po sudėkite 3 šaukštus kremo (dėkite po vieno, kas šaukštas gerai išmaišykite). Želatina turi būti panašios temperatūros kaip kremas, kad nesušoktų gabalais. Galiausiai supilkite želatinos masę į kremą ir gerai išmaišykite. Sukrėskite masę ant sausainių pagrindo, papuoškite spanguolėmis. Laikykite šaltai bent 4 valandas prieš tiekdami.

Skanaus :)

Pagal seniau gamintą receptą

Beje atiduokite balsą už mus Login rinkimuose:

You Might Also Like

10 comments

  1. Ne..pas mane neišstovėtų tikrai net 2 dienų.. :D

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Pas mane irgi, bet kartais reikia laukt svečių ir palaikyt ilgiau ;)

      Panaikinti
  2. Atrodo fantastiškai skaniai, bet ar neužtektų tiesiog citrinų sulčių, kad sustingtų? gal nebūtina želatina? :))

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Įdomų klausimą uždavėt. Paskaitinėjau dar, prisiminiau, ką esu bandžiusi. Tad manau, kad neužtektų, nes citrinos sultys standina kiaušinio baltymą, tirština kondensuotą pieną, na ir dar mačiau kažkas šiek tiek pila į grietinėlę. Nei vieno iš šių produktų pas mane nėra :) jei nevartojate želatinos - naudokite Agar'ą :)

      Panaikinti
  3. jogurta stingdyti su sultimis citrinu? :)))

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ir mane nustebino, bet manau sumaišė su kiaušinio baltymais :)

      Panaikinti
  4. O man įdomu, kokiame kiekyje želatiną reikėjo tirpinti? Įtariu, kad perdaug vandens panaudojau, nes gavosi gana skysta masė :(

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Vansens želatinai nematuoju - įprastai suberiu granulytes į indelį ir užpilu tiek, kad apsemtų. Tuomet išmaišau ir palieku išbrinkti, po to pašildau, kad ištirptų ir įmaišau vis po šaukštą pagrindinės kremo masės. Apmaudu, kad nepavyko :(

      Panaikinti