Languota prijuostė

Beveik šokoladinis tortas + Languota prijuostė

07:45

Močiutės gimtadieniui planavau kepti visai kitokį tortą, bet prigadinau iš vakaro šokolado, tad teko suktis.
Šis pyragas nėra itin šokoladiškas, bet vis tiek gardus. Jei prisimenate tepamą šokoladinį sūrelį Mildutė - tai kremas jį primena.
Pyragas paprastas, kremas pagardins net ir pirktinį biskvitą ar sausainių pagrindą.

24-26 cm tortas:
Biskvitui:

2 kiaušiniai
100g cukraus
3 arb. š. tirpios kavos miltelių (naudokite smulkią, pvz. Inka, arba granules sumalkite jei turit Nescafe)
žiupsnis vanilinio cukraus
2 valg. š. aliejaus
100g miltų
1 arb. š. kepimo miltelių

Kremui:
200g juodojo šokolado (jei mėgstate saldžiau - rinkitės su mažesniu procentu kakavos, arba naudokite 1 pienišką)
200ml 35% riebumo grietinėlės
200g kreminės varškės (naudojau liesą)

Biskvitui dubenyje išplakite kiaušinius su cukrumi, tirpia kava ir vaniliniu cukrumi. Supilkite aliejų ir vėl gerai išplakite. Suberkite miltus ir kepimo miltelius. Išmaišykite, kol neliks sausų miltų. Tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-30 minučių, kol gražiai parus, o įkištą pagaliuką ištrauksite sausą.

Kremui mikrobangų krosnelėje ar virš garų ištirpinkite šokoladą. Grietinėlę užvirkite ir supilkite į šokoladą. Išmaišykite. Įmaišykite varškę. Paragaukite - jei trūksta saldumo - įmaišykite 1-2 šauktus cukraus.

Iškepusį biskvitą, ataušinkite, gražiai nupjaukite, kad paviršius būtų lygus. Jei norite galite šiek tiek sulaistyti kava ar alkoholiu. Biskvitą dėkite į formą atsegamais kraštais, užpilkite kremu ir palikite sustingti bent 2-3 valandoms šaldytuve.

Skanaus :)

Pagal asmeninę patirtį ir modifikuotą Forellės receptą

O dabar apie languotos prijuostės gegužės mėnesio temą "Aš valgau akimis", kurią paskelbė Elinga iš Spoon alley.
Ji klausia, o aš sąžiningai atsakau:
Ar grožis yra lygiai taip pat svarbu kaip ir skonis? Ir taip ir ne. Nelabai norėsis valgyti neestetiškai patiektą maistą, jei jį ruošiau ne aš. Tad svečiuose ar kavinėje išvaizda labai svarbi. Jei ruošiu pati sau - nedažnai tai būna šedevrai, tiesiog elementariai išdėliota lėkštėje ir tiek. Dėl svečių ir fotosesijoms pasistengiu labiau, bet žinau, kad tikrai yra kur tobulėti. O jei kalbam apie recepto pasirinkimą - tada taip, išvaizda labai svarbu. Nemanau, kad išvydę pliurzę lėkštėje norėsime ją pagaminti. O skoningai pateiktą patiekalą iš karto norisi traukti į sąrašą.

Ar lygiai kaip aš apsiseilėjate pamačiusios/pamatę gražiai išdėliotus salotų lapus ir stiklinę kefyro (nors šiaip jau, kefyro visai nemėgstate) ;) Hmm, mėgstu/galiu valgyt daug ką. Seilėtis nesiseilėju, bet jei foto graži - receptą būtinai perskaitau.
Ar Jūsų pasirinkimą pirkti, gaminti ir valgyti nulemia pirkinių ir galutinio produkto išvaizda? Negražių bananų neperku, net jei to reikalauja receptas. O į gražius makaronų/konservų/prieskonių įpakavimus visad atkreipi dėmesį. O jei dar yra viso to gėrio serija taip ir norisi nusipirkti viską iš eilės. Ir nesvarbu, kad galbūt kai ką retai naudosi. Todėl stengiuos šiems norams atsispirti - neturiu savo namų su gražia virtuve, kur būtų galima rikiuoti gražius prieskonius - dabartiniuose 6 kvadratuose nedaug kas tilptų (mhm išmanioji virtuvė :) ). O ką valgyti grožis nelabai ką lemia. Puikiai žinom, kad vidutinės klasės kavinėse maistas meniu nuotraukose ir realybėje labai skirsis. O geresnėse bus tikrai estetiškai patiekta.
Nagi, parodykite ir pasidalinkite ką tokio gražaus valgėte vakar :) Ką nuveikiau vakar parodyti neišeis - ne ta eilė, kiek receptų užkaupiau, bet tikiuosi prieš savaitę ruoštas tortas tiks ir yra pakankamai gražus :)

You Might Also Like

2 comments

  1. Na o kur istorija kaip ir kur šokoladas planuotam tortui dingo? :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Taigi yra šokoladas torte :) tiesiog sugadinau, tai kad ruošiau kitam receptui, tirpinau, o jis man tik tirštėjo. Tai po to panaudojau šitą tirpintą sukietėjusį šitam tortukui - su grietinėle ištirpo :)

      Panaikinti