burokėliai

Lazanija su burokėliais

16:20

Lazanija su burokėliais? Kodėl gi ne! Ir aš taip pamaniau, kai reikėjo suvartoti du likusius burokelius po keksiukų kepimo. Tai nebuvo didelė naujiena - buvo, kas ir kepė (Jauku namuose). Dviračio neišradau - tai tiesiog lazanija su vištiena papildomai pagerinta burokėliais. Pagerinta - ji sveikesnė, sotesnė ir turi šiek tiek cinkelio ir tikrai skani ;)

4 porcijos:
9-12 lazanijos lakštai
1 svogūnas
2 skiltelės česnako
aliejaus kepimui
1 raudonoji paprika
Provanso žolelių mišinio
200 g vištienos filė
mėgstamų vištienos prieskonių
400g konservuotų savo sultyse pomidorų be odelių
druskos
pipirų
2 virti burokėliai
5 valg. š. balzaminio acto
200g šviežios mocarelos

Baltas padažas:
2 valg. š. sviesto
2 valg. š. miltų
0,5 l pieno
žiupsnis muškato riešuto
druskos pipirų
1 stiklinė vandens
2 arb. š. kukurūzų krakmolo (nubraukti)


Svogūną ir česnako skilteles susmulkinkite. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir suberkite svogūnus. Papriką supjaustykite mažais kubeliais ir suberkite, kad apkeptų. Pagardinkite Provanso žolelių mišiniu. Vištienos filė supjaustykite kubeliais, apibarstykite mėgstamais prieskoniais, šiek tiek pamaigykite ir dėkite į keptuvę kad apkeptų kartu su paprikomis. Kai vištiena apkeps - sudėkite konservuotus pomidorus. Troškinkite ant mažos ugnies. Pagardinkite druska ir pipirais, paragaukite ar netrūksta prieskonių, o gal norisi daugiau česnako.
Burokėlius supjaustykite plonomis riekelėmis. Kitoje keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus, sudėkite burokėlius, lengvai apkepkite iš abiejų pusių, tuomet užpilkite balzminio acto ir dar šiek tiek apkepkite.
Mocarelą supjaustykite į maždaug tiek apskritimų kiek ir burokėlių.
Sluoksniuokite lazaniją - dėkite lakštus, tuomet pomidorų-vištienos mišinio. Ant viršaus dėkite burokėlių, o ant jų mocarelos. Tuomet vėl dėkite makaronų lakštų ir taip sluoksniuokite kol baigsis pomidorų-vištienos masė. Paskutiniam sluokniui uždėkite tik makaronų ir mocarelos.
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.
Kol orkaitė kaista paruoškite baltą padažą: keptuvėn sudėkite sviestą, kai šis pradės tirpti suberkite miltus ir maišydami pakepkite. Pieną pašildykite, supilkite į keptuvę, įberkite muškato riešuto, druskos, pipirų. Stiklinėje vandens išmaišykite krakmolą, supilkite į pieno mišinį. Pašildykite kol mišinys ims vos vos tirštėti.
Paruoštą padažą supilkite į lazanijos formą, užpilkite ir ant viršaus.
Kepkite 30-40 minučių.

Skanaus :)

You Might Also Like

2 comments

  1. Kaip neįprasta! Bet tikiu, kad gardu. Esu kažkada kepusi graikišką sluoksniuotą baklažanų ir burokėlių apkepą, nenusivyliau. Nuo tada tikiu, kad burokėliai - ne tiktai šaltibarščiams. Bet į lazaniją dėti nebūčiau sugalvojusi. Reikės kada išmėginti:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Burokėliai kažkaip gan nuvertinta daržovė - matyt dėl savo dažomųjų savybių :) Manau verta su jais daugiau eksperimentuoti.

      Panaikinti