avokadas

Avokadų padažas su bazilikais ir koldūnai

08:00

Smagu būt blogeriu -  ne tik susipažįsti su įdomiais žmonėmis, bet kartais gali pasijusti pamalonintu, kai tavęs prašo nuomonės viena ar kita firma apie jų gaminį.
Prisipažinsiu - nesu didelė koldūnų valgytoja. Namie gaminau keletą kartų pagal šį receptą ir viskas. Tad kai Viči paprašė priimti jų koldūnų iššūkį maloniai nustebau. Bet sutikau.
Ragavome klasikinius tradicinius koldūnus su kiauliena, modernius koldūnus su vištienos, sūrio ir baravykų įdaru bei azijietiškus su aštriomis daržovėmis.
 Visus bandymui nusprendžiau ruošti vienodai - tiesiog apkepti keptuvėje.
Vertinimas: patys skaniausi be jokios abejonės azijietiški su aštriomis daržovėmis. Jie gal nėra pati didžiausia naujiena (pamenu valgydavau juos prieš kelis metus, kai vienas greito sushi restoranas ėmė tokius tiekti), tačiau jie tikrai yra tie koldūnai, kuriuos pirkčiau. Prie jų paruošiau ir avokadų padažą - receptą rasite žemiau ;)
Antroje vietoje - modernūs koldūnai su vištiena, sūriu ir baravykais. Sultingi, gal kiek sūroki, bet tikrai jautėsi ir vištiena ir sūris ir baravykai. Kadangi jie ne trikampio formos - juos kiek sunkiau tolygiai apkepti. Bet tikrai rinkčiausi juos vakarienei, o jei dar lengvą grietinės ir grybų padažą prie jų....
Trečioje vietoje liko tradiciniai su kiauliena. Nedažnai perku gaminius, kuriuose yra maltos mėsos, tad ir šiuos ragavau atsargiai (blogi atsiminimai iš valgyklų). Bet likau maloniai nustebinta - įdaras gausus, sultingas, pagardintas prieskoniais. Kepti tokie buvo gan neįprasta, bet manau jie visai kitaip suskambėtų virti garuose.
Reziumė: visų koldūnų tikrai skani ir plona tešla. Įdaro įdėta gausiai. Koldūnai sotūs - merginai užtektų 7-9 priklausomai nuo dydžio. Patogiau apkepti tuos, kurie yra trikampio forma sulankstyti. Norint, kad jie netaptų kasdieniški verta pasiruošti ir skanaus padažo.
Taigi skanusis padažas. Tiesą sakant su juo ragavome visų šių rūšių koldūnus, bet manau, kad labiausiai jis tinka prie azijietiškų. Tiesa paragaukite pirmiausia jų vienų - galbūt jums pasirodys per aštru? Tuomet į padažą aitriosios paprikos nedėkite. O manoji pasitaikė kaip reta aštri - vos 2cm paprika, o aštrumo užteko visam avokadų padažui.
Kaip žinoti ar avokadas prinokęs? Tiesiog paspaudykite jo viršūnėlę - jei ji minkšta - prinokęs. Jei ne - teks palaikyti keletą dienų šiltai suvyniojus į popierių ar foliją. Greitesnis variantas - suvynioti į foliją ir 10-15 minučių pašauti į maždaug 100 laipsnių temperatūros orkaitę. Ir jokiu būdu nelaikykite šaldytuve neprapjauto - juk tai subtropinis vaisius!

1 nedidelis indelis
1 prinokusios avokados
sauja bazilikų lapelių
pusės citrinos sulčių (apie 2 valg. š.)
žiupsnelis druskos
žiupsnelis pipirų
1 skiltelė česnako
2 cm aitriosios paprikos

Visus ingredientus sudėkite į smulkinimo indelį ir susmulkinkite rankiniu maisto smulkintuvu ar kombainu.
Laikyti šaltai ne ilgiau 36 valandų (kitaip avokada pajuoduos)

Pagal The Gracious pantry receptą

You Might Also Like

2 comments

  1. Visai neblogai, Indre, tave apdovanojo :)

    Tiesą sakant, po to karto kaip pati rašiau apie Viči koldūnus jų pirkau tik vieną kartą - su vištiena ir pritariu tavo nuomonei, kad skonis nustebino, tikrai patiko ir dėl padažo prie jų pritariu :) :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. :) kadangi jų dar liko - bus šiek tiek laiko dar kokį padažą išbandyti. Nors kai dabar tiek daug gėrybių - norisi gaminti iš to, kas šviežia. Bet nesakau - pietums darbe labai tiko nusinešti, nes kartais vakare gaminti pietus sau laaabai tingisi.

      Panaikinti