A la Bulgariška pica

Šiai picai mintis kilo, kai reikėjo panaudoti Minisodas.lt užaugintą papriką ir dar porą pomidoriukų - jie čia puikiai tiko. Kodėl bulgariška? Nes produktai panašūs, kaip imami salotoms, o prie picos manau tikrai tiktų ir lengvos agurkų salotos.

2 porcijos
100ml pieno
1,25 stiklinės miltų 405D tipo (stiklinė - 250ml)
2g sausų mielių
0,5 valg. š. cukraus
žiupsnelis druskos
2,5 valg. š. aliejaus
žiupsnelis bulgariškų prieskonių  (arba tiesiog daržinio dašio, saldžiosios paprikos miltelių, aitriosios paprikos miltelių, džiovintos mėtos, džiovintos kalendros)

Viršui:
šiek tiek geltono sūrio
apie 50g Brinzos
6 alyvuogės
ketvirtis paprikos (arba 1 mažutė)
4-5 vyšniniai pomidoriukai
raudonėlio

Pieną pašildykite, kad būtų šiltas. Suberkite į jį trečdalį miltų, mieles, cukrų, druską, supilkite aliejų, suberkite prieskonius. Išmaišykite. Suberkite likusius miltus ir užminkykite tešlą. Tešlą palikite pakilti šiltoje vietoje apie 30 minučių.
Orkaitę įkaitinkite iki 220 laipsnių.
Ant lengvai pamiltuoto stalo iškočiokite tešlą, ją perkelkite į skardą išklotą kepimo popieriumi.
Aptepkite pomidorų padažu, užtarkuokite sūrio, užtrupinkite brinzos. Sudėkit supjaustytą papriką, pomidoriukus ir per pusę perpjautas alyvuoges. Kepkite apie 10 minučių, kol kraštai gražiai parus, o sūris kiek pagels. Apibarstykite raudonėliu.

Tešlos receptas pagal Virtuvės mitų griovėjų knygą "7 ingredientai draugams".


2 komentarai (-ų):

  1. O man labai patinka kūrybiška šitos picos forma! Receptas irgi skamba skaniai:)

    AtsakytiPanaikinti

 

Sekite