padažas

Čatnis su džiovintomis slyvomis

08:00

Labai labai gardus čatnis. Itin tiko su švelnia vištiena. Rekomenduoju būtinai išbandyti! Tiks prie kepsnių, kaip hamburgerių įdaras ar tiesiog tepti ant duonos. Pasakiškas!
Receptas ruoštas puslapiui www.riešutai.lt .


1 stiklainiukas apie 300ml

200g džiovintų slyvų
2 nedideli obuoliai
3cm imbiero šaknies
1 skiltelė česnako
1 valg. š. aliejaus
1 vidutinis svogūnas
120ml raudonojo vyno acto
60ml vandens
200ml rudojo cukraus
Žiupsnelis druskos

Slyvas nuplikykite verdančiu vandeniu, nusunkite ir susmulkinkite. Obuolius nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Imbiero šaknį smulkiai supjaustykite. Česnako skiltelę išspauskite.
Svogūną susmulkinkite. Nesvylančiame puode įkaitinkite aliejų, jame apkepkite svogūną. Kai jis suminkštės – supilkite raudonojo vyno actą, vandenį ir cukrų bei druską. Kai cukrus ir druska ištirps – suberkite slyvas, obuolius, imbierą ir česnaką. Kaitinkite uždengtame puode ant mažos ugnies apie 15-20 minučių, kol obuoliai suminkštės. Po to pakaitinkite dar atvirame puode, kad nugaruotų skystis ir pagardas sutirštėtų. Palikite atidengtą pravėsti apie 20 minučių, tuomet galite pilstyti į stiklainiukus.

Pastaba: neprisikvėpuokite acto garų!

Skanaus :)

You Might Also Like

2 comments

  1. Ar skonis labai nukentėtų, jei pilčiau balto vyno acto?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Na jis prarastų vynuogišką aromatą ir gal nebūtų toks tamsus. Esu kažkada keitusi obuolių actu, kai neturėjau vyno, tik ne tokio kiekio reikėjo. Blogo labai nieko nenutiks - tik bus kiek kitoks skonis ir aromatas. Beje pasižiūrėk, kad nebūtų stipresnis nei 6-8%. Jei bus stipresnis - skiesk (pvz. vynu arba vynuogių sultimis, kad priartėti prie originalo :) ).

      Panaikinti