kokteilis

Kokteilis "Apelsino sapnas"

08:00


Rugpjūčio 24 dieną teko lankytis "Angostura Aromatic Bitters Global Cocktail Challenge 2014" atrankos ture Lietuvoje. Pirmą kartą stebėjau tokį renginį, tad buvo visai įdomu. Stebėjome 9 barmenų pasirodymus - jie per 7 minutes turėjo paruošti po du dviejų rūšių kokteilius su privalomais mažiausiai 5 Angostura trauktinės lašais. Kadangi jau seniau teko lankytis Angostura romo pristatyme, taip pat kokteilių vakarėlyje, kurį vedė A.Janovskis, biteris jau buvo man pažįstamas ir žinojau, kad jis suteikia puikų kvapą kokteiliams. Tiesa kiekis man pasirodė mažokas - pati paeksperimentavau namie (nuotraukoje ir matote mano sugalvotą kokteilį su biteriu) ir norėjosi intensyvesnio aromato. Nors dažnai mažiau yra daugiau, juolab, kad taisykles kuria išmanantys.
Matėsi, kad barmenai šiek tiek jaudinosi, ypač smagu buvo žiūrėti kaip viena kitą palaiko merginos. Jei būtų buvę kokie nors žiūrovų balsai - manieji būtų atitekę Aušrai Kazlauskienei ir jos kokteiliui Basil Femen (60ml baltojo Angostura romo, 5ml Monin estragon sirupo, 10ml citrinos sulčių, 80ml alijošiaus gėrimo, 6 lapeliai baziliko, 5 lašai Angostura biterio). Ne visus kokteilius paragauti spėjau, na vis tik jie buvo skirti teisėjams ir nuotraukoms :) .
Beje patarimas iš čempionato - taures greičiau atšaldys ledukai ir šaltas vanduo taurėje. Patogu naudoti, kai taurė maža ir ledo kubeliai nesidės.

Na o įkvėpta čempionato siūlau kitą vakarą mano sugalvotą kokteilį.

Apelsino sapnas
1 dalis apelsinų likerio
2 dalys kavos likerio
8 lašai Angostura biterio
4 dalys pieno
ledo kubelių

Į kokteilinę sudėkite ledo kubelius ir supilkite likusius ingredientus. Išplakite ir patiekite atšaldytoja taurėje. Nukoškite ledą.

Skanaus :)

You Might Also Like

6 comments

  1. Gaila as baro su tokiu asortimentu neturiu :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Labai įdomu būtų išmėginti, tik kad dažniausiai visi likeriai pirkti kokteiliams laaabai ilgai pas mane užsilieka, nesinori kaupti dėl vieno karto, ar verta pabandyti? Kaip manai, ką reikėtų daryti, kad skonis būtų intensyvesnis, gal mažiau pieno?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Na iš bėdos galima pasigaminti mažą kiekį apelsinų likerio (receptas ir pas mane bus manau kitą savaitgalį), o kavos likerį pirkti pigesnį ir po to jį naudoti ledų ir kepinių pagardinimui - pvz. vietoje padažo.
      Skonis buvo pakankamai geras - jautėsi apelsinai, kremiškas skonis. Mažinant pieno jis automatiškai stiprėtų (apelsinų likeris 40%, kavos - apie 20%), tad nežinau ar skaniai gertųsi. Bet visad galima išbandyti ir jei bus per stipru - praskiesti.

      Panaikinti
  3. Atsakymai
    1. Džiaugiuos, kad patiko ;) nors su likeriu skonis daar geresnis nei su sirupu :)

      Panaikinti