bulvės

Salotų gaminimo čempionatas ir salotos Grybų šėlsmas

19:53

Smagi diena - šiandien dalyvavau Maximos salotų čempionate ir užėmiau 1 vietą.  Mano salotos sukurtos su Maximos technologe Dalia buvo išrinktos skaniausiomis - tai tikrai malonus įvertinimas kiekvienai blogerei.
O vos atvykus su Jūrate iš Nekenčiu virtuvės pagalvojau - kad tik ne 2 staliuką gaučiau, nes ten buvo sudėti ingredientai iš pirmo karto pasirodę tinkamiausi baltai mišrainei - virtos bulvės, morkos, kiaušiniai, majonezas... Bet likimas nusprendė mesti man iššūkį - vokelyje kurį ištraukiau (o rinkaus vidurinį) slėpėsi skaičius numeris 2. Tad teko nauju žvilgsniu pažiūrėti į gautus ingredientus ir pagalvoti, kas patiktų ir derėtų. Dalia nevaržė - iš karto pasakiau, kad nenaudosiu nei vegetos nei morkų su kiaušiniais - vis tik salotos turi būti pritaikomos masinei gamybai, o šie produktai pastovėję šaltai tikrai nėra patys skaniausi. Buvo gaila, kad nebuvo grietinės, tačiau meistrė atskleidė, kad deja jos naudoti negalima, kadangi ji pastovėjusi vandenija.
 Tad puolėm į darbą. Pirmoji mintis - vištiena + majonezas bei kmynai. Pamenu vaikystėje vištieną kepdavome tik su šiais ingredientais, tad nusprendžiau, kad ir maži apkepti filė kąsneliai taip paruošti bus gardūs. Papildomai įdėjau česnako ir pipirų.
Antra mintis bulvės - juk salotoms reikia tvirto pagrindo. Kadangi lapinių salotų ant mano stalo nebuvo, jas ir panaudojau supjaustytas šiaudeliais. Dar pridėjom pankolio - traškus ir gaivus turėjo kiek atsverti bulves.
Baravykai vieni jau yra didelis gėris, o šiek tiek pamarinuoti balzaminiame acte su čiobreliais, druska ir pipirais bei apkepti atsiskleidė naujomis spalvomis.
Aštrumui pridėjome aitriosios paprikos ir svogūnų laiškų - mėgstu aštriai :) Baravykai pakuždėjo, kad būtų skanu ir kitų grybų - marinuotų - įdėti.
Galiausiai atėjo eilė padažui. Kadangi grietinės naudoti negalima sumaišiau iš lieso majonezo su balzaminiu actu, aliejumi druska, pipirais ir marinuotais agurkėliais bei šiek tiek pankolio. Viską sumalėme rankiniu maisto smulkintuvu. Vien aliejaus padažas būtų kiek per lengvas bulvėms.
Pirmas (ir paskutinis) paragavimas - ir voila - mūsų salotos paruoštos. Spėjome į nurodytas 30 minučių.
O paskui komisijos - Beatos N. ir technologo Lino Meškelio - ragavimas. Vos jiems įdėjus į lėkštes ragauti ėmė kiti Maximos pirkėjai - mūsų dubuo ištuštėjo pirmas :) deja iš kolegų ruoštų salotų paragauti spėjau tik Jūratės - lašišos salotos su įdarytomis alyvuogėmis ir gaiviu citrinų užpilu man tikrai patiko - tikiuos ji irgi pasidalins receptu :) įdomu ir kaip pavyko Bertai iš Cukrinio avinėlio.

Ačiū už šaunų konkursą, prizus - buvo smagu dalyvauti!
Nuotraukos mano ir organizatorių


You Might Also Like

13 comments

  1. Ir aš prisidedu prie sveikinimų! Tikrai šaunias salotas sukūrei! :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Jeeeee, sveikinu. Atrodo tikrai super skaniai! :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Dėkui visoms :) ir matau tendenciją, kad reikia rinktis tai, kas atrodo ne pats mylimiausias produktas ir išspausti iš jo 120% :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Indre, sveikinu :)! Salotos turėtų būti labai sočios ir skanios.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Indre, labai sveikinu ir drąsą sudalyvauti tokiame konkurse ir laimėjimą:)

    AtsakytiPanaikinti